Du er her

Åpner rastebu i massivtre 602 moh

602 meter over havet. Sju tonn med massivt tre og glass. Et par timer fra Oslo S kan du få en naturopplevelse av de sjeldne, lover Statskog.
Av Redaksjonen
Publisert 04.01.2018 06:02

Rastebua som nå er satt opp på Gjevlekollen i Lier er et ledd i oppdraget Statskog har fra Landbruks- og matdepartementet med å legge til rette for friluftslivet på statsgrunn.

Rastebua er laget i klimavennlig massivtre og har glassvegger som gjør naturopplevelsen helt spesiell. Over to millioner mennesker bor innenfor en radius av en times kjøring, så her er det mange som får et nytt tilbud, sier regionsjef for Statskog i Sør-Norge, Jan Helge Nordby, i en pressemelding.

På en klarværsdag kan man se Jonsknuten i vest og Holmenkollbakken i øst, forteller Torkel Skoglund i Statskog som har hatt ansvaret for å følge opp byggeprosessen.

Skoglund skryter av det gode samarbeidet med både Lier kommune og folkene i Fiskestell i Drammens sportsfiskere undervegs. Uvurderlig nå og for videre drift, sier Skoglund.

Til våren arrangeres familiedag for å markere formell åpning. Men det er mulig å ta turen før den tid om det er lite snø, for bygget er på plass. For de som ikke er lokalkjent: Parkeringsplass ved Rustanveien 16 km nord for Lierbyen. Herfra er det skilta sommerrute. Etter 4-5 km (en drøy times spasertur) er du på toppen.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

 

Nøkkelord