Du er her

– Miljøvennlig med trespiker

Å bruke trespiker for å feste treverk virker kanskje litt merkelig, men det venter noen spennende oppdagelser for den som vil prøve.
Av Redaksjonen
Publisert 27.09.2017 13:20

I hvert fall om vi skal tro Motek, som er leverandør av trespiker og trespikerpistoler. I en pressemelding forklarer leverandøren hvordan trespikerpistolen fungerer, og framhever trespikernes unike sveiseegensakper: Trespikeren skytes inn med høy hastighet og varmeutviklingen får ligninet i trespikeren til å sveise seg sammen med trematerialet det festes inn i.

Motek framhever også at trespikeren er langt mer miljøvennlig enn vanlig spiker. Trespiker har et negativt regnestykke på CO2 utslipp; Det vil si at trespikeren binder mer CO2 enn hva som blir brukt for å produsere den, ifølge levarendøren.

Bruksområdene er innendørs, montering av panel og kryssfiner, samt steder hvor man ikke kan eller ikke har anledning å bruke metallfestemiddel.

Siden trespikeren ikke ruster, er den til et godt alternativ i svømmehaller der klorgass bryter ned metaller.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om