Du er her

– Regjeringen følger ikke opp egne løfter

Det er skuffende at ikke bruprogrammet er fulgt opp i budsjettforslaget for 2018, mener administrerende direktør Erik Lahnstein i Norges Skogeierforbund.
Av Redaksjonen
Publisert 13.10.2017 08:47

Regjeringen har lovet å komme med et eget program for å fjerne flaskehalser på fylkesvegnettet (bruprogram) slik at tømmervogntog kan kjøre med fulle lass.

– Det er skuffende at dette ikke er fulgt opp i budsjettforslaget for 2018. Det foreslås heller ikke noen ordning med skattekreditt for skogeiere som investerer i skognæring, en sak regjeringen har i sin egen erklæring, og som også Stortinget har bedt om, sier Erik Lahnstein til skog.no.

Se Lahnstein kommentere budsjettet her:

Lahnstein understreker imidlertid at det også er noen gode saker i budsjettforslaget:

– Det er gledelig at eiendomsskatten for verk og bruk - maskinskatten - foreslås fjernet. Det er viktig, for den skatten har vært en stor belastning for eksisterende industri, og et hinder for etablering av ny industri. Vi håper det blir flertall for dette forslaget på Stortinget. sier Lahnstein.

(Kilde: skog.no)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her