Du er her

120 millioners modulkontrakt

Moelven ByggModul AS skal levere 750 fullt møblerte moduler i forbindelse med byggingen av en ny nikkelfabrikk Canada.
Av Helle Hynne
Publisert 19.03.2010 09:36

Modulene skal huse 1000 mann under byggingen av en ny nikkelfabrikk i Canada. Foto: Moelven ByggModul AS.

Bestillingen på 120 millioner kroner utgjør 40 prosent av selskapets budsjettet i 2010, og er en av de største enkeltleveransene Moelven har hatt.


Full fart etter påske

Bestillingen kom fra utleieselskapet Malthus As, og modulene skal benyttes til en forlegning for 1000 mann under bygging av en ny nikkelfabrikk i Saint John på New Foundland sørøst i Canada.

En glad direktør Hans Erik Stadshaug kan konstantere at han endelig kan kalle de 54 permitterte ansatte tilbake på jobb igjen etter en tung periode for selskapet med liten ordreinngang.

- Produksjonen vil starte for fullt rett etter påske. Alle 210 ansatte får nå en hektisk periode. 54 operatører som har vært permittert blir nå innkalt. I tillegg vil en del operatører bli innleid. I møte med alle ansatte ble det nevnt at det kan bli både overtid og arbeid på fridager. Møtet ble avsluttet med stor applaus, sier Stadshaug i en pressemelding.


Ferdigmøblert

Modulene produseres og leveres fullt møblerte med bad og toalett.

- De første 446 modulene skal leveres fra fabrikken i Moelv i mai-juni, og skal ferdigstillelse i Canada i juli. Ingeniørene i Moelv har arbeidet med prosjektet noen måneder. Modulene skal fraktes med tre båter med tre ukers mellomrom i mai-juni. Den største båten vil få plass til så mye som 170 moduler i et varp, sier Stadshaug.

Moelvens leveranse innebærer å produsere og levere ferdig pakkede moduler på i bil i Moelv. Malthus AS tar selv seg av frakt og montering på byggeplass i Canada.

Moelven Byggmodul AS har sammen med Malthus AS arbeidet for denne leveransen mer enn et år.