Du er her

Beholder unntak for trestøv

Bransjen slipper millioninvesteringer i ny ventilasjon. Arbeidstilsynet fortsetter å tillate resirkulering av luft med trestøv.
Av Redaksjonen
Publisert 13.06.2018 13:44

– Det er veldig viktig at ingen puster inn skadelig luft. Det har vi klart å dokumentere at ikke er tilfellet hos våre medlemsbedrifter, sier daglig leder Jannis Barbantonis i Norsk Trevare.

Organisasjonen har engasjert seg kraftig for å redde medlemmene fra krav som ville tatt knekken på mange småbedrifter. Arbeidsplassforskriften begrenser muligheten til å resirkulere luft i produksjonslokaler. Men arbeid der det er trestøv som frigjøres, har hatt unntak.

Nå har Arbeidstilsynet sendt ut på høring forslag til endringer i forskriften. – Forslaget om å fjerne dette unntaket, blir ikke sendt på høring i år, men vil utredes nærmere, skriver seniorrådgiver Janne Brenne i Arbeidstilsynet.

Jannis Barbantonis takker medlemmene for å bidra med målinger som viser at luften er trygg å puste inn der det arbeides med tre.

– En eventuell fjerning ville kunnet ført til investeringer i fleremillionersklassen for alle som ikke har balansert ventilasjonsanlegg i tillegg til direkte avsug, sier han.

Les mer i Treindustrien nr 3 – som snart er på vei.

Nøkkelord