Du er her

Biodrivstoff styrker treindustrien

Administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad mener skogen er løsningen om vi skal oppnå betydelige klimagassbesparelser. Hun framhever Biozin AS, som leverer høyverdig drivvstoff fra restprodukter.
Av Redaksjonen
Publisert 30.08.2016 12:44

Biozin AS eies av Treindustriens medlemsbedrift, Bergene Holm AS. Tanken bak virksomheten er å satse i stor skala på produksjon av avansert biodrivstoff basert på massevirke og restprodukter fra skogbruk og treindustri. Ved å utnytte overskudd av sagflis, bark, sagspon og avkapp er det mulig å lage avansert biodrivstoff uten at dette går ut over matproduksjon. Teknologien er utviklet og kan gi drivstoff av god kvalitet som samtidig reduserer klimagassutslippene.

– Industrien tar ansvar. Nå må rammebetingelser sikres. Derfor er det svært positivt at regjeringen foreslår å øke omsetningskravet for biodrivstoff til veitransport. Det gir industrien større konkurransekraft. Treindustrien sendte nylig en høringsuttalelse til Klima- og miljødepartementet der vi støtter kravet om økt innblanding av biodrivstoff fra 5,5 til 7 prosent. Da er det viktig at økningen kommer fra avansert biodrivstoff som for eksempel biozin, sier Heidi Finstad.


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om