Du er her

Bladstyring til fremtidens sagbruk

Et nytt bladstyringssystem fra Luja Sawtech revolusjonerer måten å styre sagbladet på.
Av Redaksjonen
Publisert 08.08.2018 10:07

Det todelte systemet er patentanmeldt og nye materialer til forskjellige miljøet er i ferd med å bli utviklet i samarbeid med Teknologisk Institutt, skriver Luja Sawtech i en pressemelding.

Disruption er et samtaleemne i alle bransjer om dagen. Vi skal automatisere, tenke på Industri 4.0 og i det hele tatt tenke nytt i måte å drive forretning på.

– Det samme skal vi på sagbruket. Selv om vi er en relativt konservativ bransje, skal vi våge å tenke nytt og annerledes for å følge med, sier Søren Luja i Luja Sawtech.

Derfor har han i noen år satt av ressurser og tid til å utvikle et nytt bladstyringssystem. Han har også søkt patent på systemet i en rekke av verdens største treproduserende land som USA, Canada og selvfølgelig Sverige.

– I samarbeid med Teknologisk Institut er vi i ferd med å utvikle flere typer av plastmateriale, så våre systemer kan fungere i alle miljøer, forklarer dansken.

– Det er en løsning til fremtidens sagbruk.

Luja Blade Guide System™ er et todelt system med styrestrimmel, som gir maksimal stabilitet og minimal varmeutvikling.
Utskiftingen av styrestrimlene foregår hurtigt og uten bruk av værktøy – faktisk tar det maks 60 sekunder å skifte eller snu slitedelene.

En sliteindikator viser tydelig når det er tid for å skifte eller snu slitedelen. Det eleiminerer alle diskusjoner om når delen skal skiftes og sikrer høy presisjon.

(Pressemelding)

Nøkkelord