Du er her

Blir partner i nytt forskningssenter for brannsikkerhet

Treindustrien går inn som samarbeidspartner i det nyopprettede forsknings- og innovasjonssenteret for brannsikkerhet ledet av RISE Fire Research i Trondheim.
Av Redaksjonen
Publisert 07.05.2019 06:16

– Når måten vi bygger, bor og lever på er i endring, endres også forutsetningene og behovene knyttet til brannsikkerhet. Klimaendringer, solceller på taket, bruk av ladere og smart teknologi stiller nye krav til bygninger. Det skjer også utvikling innen nye konstruksjonsløsninger. Treindustrien ønsker å bidra til kunnskapsutvikling for gode bygg der tre er en del av løsningen, sier Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien, til treindustrien.no.

Det nye forskningssenteret Fire Research and Innovation Centre (FRIC) ledes av RISE Fire Research i Trondheim. Både NTNU og SINTEF er med som forskningspartnere, i tillegg til flere samarbeidspartnere fra næringsliv og offentlige aktører. Sammen skal de utvikle kunnskap, løsninger og produkter for økt brannsikkerhet i bygninger. Norges Forskningsråd har bevilget 30 millioner kroner til etableringen.

Det foregår en rask utvikling innen teknologi, bygningsmaterialer og konstruksjonsløsninger. Det nye senteret har særlig fokus på hvordan dette endrer byggene våre og måten vi bygger på, og hvilke løsninger som må utvikles, skriver Treindustrien på sine nettsider. FRIC skal være et ledende nasjonalt fagmiljø. Hovedmålet er å øke fagkunnskapen for å optimalisere og videreutvikle løsninger som ivaretar brannsikkerhet i bygninger.

– Vi er veldig fornøyd med å ha Treindustrien med på laget. Bygg i tre er en sentral del av prosjektet, sier Anne Steen-Hansen, sjefsforsker ved RISE og senterleder for FRIC.

(Kilde: treindustrien.no)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her