Du er her

Borregaard øker produksjonen av vanillin

Eneste i verden som leverer vanillin fra tømmer.
Av Redaksjonen
Publisert 02.09.2019 11:26

Markedet for biobasert vanillin er i rask vekst, skriver Borregaard på sine nettsider. Trenden forventes å fortsette, og vil sannsynligvis forsterkes parallelt med et økt trykk på bærekraft. Som tilsvar på den tiltagende etterspørselen, øker Borregaard nå produksjonskapasiteten for tømmerbasert vanillin.

Arbeidet med å utvide kapasiteten har startet, og deler av økningen vil bli realisert allerede innen utgangen av 2019.

– Denne utvidelsen leverer minst 250 nye tonn bærekraftig biobasert vanillin årlig, sier direktør for Borregaards ingrediensområde, Bjørn Erik Amundsen.

Prosjektet har en samlet kostnad på 130 millioner kroner og vil være ferdig i første halvdel av 2021.

Borregaard er verdens største produsent av biobasert vanillin og den eneste produsenten av vanillin fra tømmer. Selskapet har produsert tømmerbasert vanillin i Norge siden 1962. Vanillinet selges verden over og inngår i mat-, drikke- og kosmetikkindustrien.

Her ser du en kort animasjon om Borregaards vanillin-produksjon:


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Nøkkelord