Du er her

Borregaard får internasjonal klima-anerkjennelse

Den internasjonale klimaorganisasjonen Carbon Disclosure Project (CDP) har gitt Borregaard en plass på sin A-liste for selskaper som bidrar til positive klimaendringer.
Av Redaksjonen
Publisert 28.01.2019 10:13

Hvert år gir tusenvis av selskaper opplysninger om sin miljøpåvirkning, risiko og muligheter til CDP for uavhengig vurdering. Bedriftene som rapporterer til CDP får score fra A til D på grunnlag av hvor effektivt de takler klimaendringer, avskoging og vannsikkerhet. Borregaard har blitt anerkjent for sine tiltak for å kutte utslipp, redusere klimarisiko samt være med på å utvikle lavkarbonsamfunnet. Det skiver Borregaard på sine nettsider.

Administrerende direktør i Borregaard, Per A. Sørlie, sier at bærekraft er et nøkkelelement i selskapets forretningsmodell og én av Borregaards tre kjerneverdier.

– Selskapet tilbyr grønne produkter med gode klima- og miljøregnskap som erstatter oljebaserte produkter. Vi setter helse, miljø og sikkerhet øverst på dagsordenen gjennom hele konsernet og foretar betydelige investeringer på dette området. Samtidig er lønnsomhet en nødvendig forutsetning for bærekraft. Både måten konsernet drives på og produktene vi produserer er bærekraftige og møter globale behov, sier Sørlie.

Les mer på Borregaards nettsider


  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

   

  Faktaboks

  Borregaard har ett av verdens mest avanserte og bærekraftige bioraffineri. Ved bruk av naturlige, bærekraftige råmaterialer produserer Borregaard avanserte og miljøvennlige biokjemikalier som kan erstatte oljebaserte produkter. Borregaard har 1100 ansatte fordelt på fabrikker og salgskontorer i 16 land i Europa, Amerika, Asia og Afrika. Borregaard har også sterke posisjoner innen ingredienser og finkjemikalier.

  CDP er en internasjonal non-profit organisasjon som driver bedrifter og myndigheter til å redusere sine drivhusgassutslipp, beskytte vannressurser og beskytte skoger. CDP er stemt frem som den foretrukne klimaforskningsleverandøren av investorer og samarbeider med institusjonelle investorer med eiendeler på 87 milliarder US $. Over 7000 selskaper med over 50% av verdensmarkedet, i tillegg til over 750 byer, stater og regioner avslørte miljødata gjennom CDP i 2018. Gå til www.CDP.net eller følg oss @CDP for å finne ut mer.

  Kilde: Borregaard