Du er her

Brannsikker fasade for Norges største pleiehjem i massivtre

Bygging av Norges største pleiehjem i massivtre krever en brannsikker fasadeløsning.
Av Redaksjonen
Publisert 22.01.2018 14:09

Bygninger i massivtre er en voksende trend i Norden, og Norge er ikke noe unntak. For kort tid siden åpnet Norges største pleiehjem i massivtre i Drøbak. Valget av nettopp massivtre stiller høye krav til brannsikkerheten. Dette gjorde at byggherren valgte å isolere bygningen med steinull fra Rockwool, skriver leverandøren i en pressemelding.

Pleiehjemmet Ullerud Helsebygg er bygd som et passivhus og har fått miljøklassifiseringen Very Good av BREEAM-NOR. Kombinasjonen av passivhus, trebygg med flere etasjer samt høy miljøklassifisering, stilte store krav til både brann- og isolasjonsløsningen foruten produktets miljøegenskaper. Dette var krav som Rockwool kunne tilfredsstille med fasadeløsningen REDAir FLEX, skriver leverandøren.

Store krav til bygningsmaterialene

Siden bygget er av massivtre og samtidig et pleiehjem hvor over hundre eldre personer skal bo, har brannsikkerheten hatt en høy prioritet. Det har derfor vært avgjørende for valg av materialer at de har hatt høyest mulig brannsikkerhet for å beskytte både beboere og bygningen i tilfelle av brann:

– Til byggingen av Ullerud Helsebygg ble det, på grunn av trekonstruksjonen, stilt krav om en ubrennbar fasadekledning og isolasjon. Derfor valgte totalentreprenøren fasadeløsningen REDAir FLEX, som både oppfyller de høye brannkravene og som er raskt, enkelt og fleksibelt å arbeide med – både på byggeplassen og ved prosjekteringen. Dette er viktig for oss, forteller arkitekt og ingeniør Jørgen Andreasson fra BAS Arkitekter, som har vært ansvarlig for detaljprosjekteringen av Ullerud Helsebygg.

Utover at REDAir FLEX er brannsikkert og gir en effektiv byggeprosess bidrar fasadesystemet, siden det er uorganisk og fuktavvisende, også til et optimalt inneklima.

Naturlig løsning til bæredyktige bygg

I takt med at bygg i massivtre, som Ullerud Helsebygg, reises oftere og oftere, stiller også byggherrene strengere krav til de andre materialene som skal inngå i bygget. Her kan produkter og systemløsninger fra Rockwool bidra til å gjøre bygget mer bæredyktig.

– Steinullens unike innebygde egenskaper passer naturlig inn i fremtidens bæredyktige bygg på flere nivåer. Steinull er basert på stein, et naturlig og fornybart materiale som bevarer sin funksjon i hele byggets levetid. Ved endt bruk kan det resirkuleres til nytt materiale og brukes videre i nye bygg, sier Christer Engelstad, konsulent hos Rockwool Norge.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her