Du er her

Bygget modell av Mjøstårnet på Gardermoen

En 4,5 meter høy modell av Mjøstårnet, bygget med samme materialer og på samme måte som originalen, kan nå sees på Gardermoen.
Av Redaksjonen
Publisert 06.06.2018 15:10

Det er Reklamare AS sammen med modellbygger Hildwin Sheffer fra Gylne Snitt, som har laget modellen på oppdrag fra Arthur Buchardt og HENT. Modellen finansieres som et spleiselag mellom Ringsaker Kommune og aktørene som har deltatt i byggingen: HENT, Voll arkitekter, EFC, Sweco, RVT, GK og Moelven.

Modell er bygget i skala 1:20 og er ca. 4,5 meter høy inkludert sokkel. Modell er som originalen bygget i heltre tett opp til originalen med nøyaktig lik konstruksjon og fasadekledning. For å få til dette måtte hele bygget tegnes opp på nytt i 3D for å kunne produsere skalamodellen.
 
Modellen ble montert onsdag 30. mai og skal etter dette stå på OSL i ett år. Bygget står i ankomsthall innland og sees av alle som kommer til fra innland. Modellen er også godt synlig fra avgangshall. Den står ved gate A6 og her er det faktisk en trapp opp slik at alle, både innland og utlandsreisende kan gå opp og se modellen.

Etter utstilling på Oslo Lufthavn skal Ringsaker Kommune overta modellen.

(Pressemelding)

Nøkkelord