Du er her

Den første Open Source Wood-prisen er delt ut

Open Source Wood-prosjektet skal gjøre det enklere å dele trebygg-erfaringer. Den første Open Source Wood-prisen er tildelt den nederlandske arkitekten Maarten van der Breggen for hans byggekonsept Maskerade.
Av Redaksjonen
Publisert 13.11.2017 09:26

Maskerade er et modulært system som bruker de vanlige strukturelle mulighetene i Metsä Woods KERTO LVL. Systemet er basert på en vertikal konstruksjonsmåte, og gjør det mulig å bygge opptil fem etasjer på en dag.

Metsä Woods Open Source Wood-prosjekt er et initiativ for å få arkitekter, designere og ingeniører til å samarbeide, dele innovasjon og bidra med kunnskap om modulbasert trekonstruksjon i storskala.

Viktig å dele designprinsipper

Maskerade er basert på produksjon av treelementer produsert på fabrikk av Kerto LVL-bjelker og -stolper. Elementene er utformet med en langsiktig visjon om fleksibilitet og bærekraft, og gir arkitekter og ingeniører frihet med tanke på design og materialbruk. Kundene kan på sin side velge det utseendet og det uttrykket de ønsker, skriver Metsä Wood i en pressemelding.

– Jeg er arkitekt, og det er viktig for meg å dele designprinsippene til Maskerade, sier prisvinner van der Breggen i pressemeldingen.

– Deling gjennom en Open Source-plattform er nødvendig for å oppnå en industriell måte å produsere elementer, innovasjon og markedsføring på. Bare sammen vil vi kunne øke mengden av trebygninger, sier han.

Rask, lett og grønn byggeprosess

Mikko Saavalainen i Metsä Wood forteller at Maskerade er en anerkjent byggemetode som allerede er brukt i mange bygninger.

– Den industrielle produksjonen foregår ved å sette sammen prefabrikkerte elementer til gulv, vegger og fasader, og det gjør byggeprosessen rask, lett og grønn. Derfor har vi valgt Maskerade som den første vinneren. Jeg håper denne prisen oppfordrer andre ingeniører og arkitekter til å dele sine innovasjoner i Open Source Wood, sier Mikko Saavalainen, SVP Business Development i Metsä Wood.

Les mer om Open Source Wood her

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

 

Faktaboks

Open Source Wood-initiativet

Metsä Wood oppfordrer alle arkitekter og ingeniører til å dele sine innovasjoner innen trekonstruksjon. Målet er å dele kunnskap om prefabrikkerte elementer og øke bruken av tre i konstruksjon. Metsä deler nå sine egne innovasjoner og tilbyr 30 000 euro i premiepenger i 2017 til eksepsjonelle design.

Les mer på opensourcewood.com