Du er her

Derome kjøper kjøper nok en takstolfabrikk

Svenske Derome fortsetter å ekspandere i Norge, og kjøper Takstolteknikk i Svarstad.
Av Redaksjonen
Publisert 08.01.2018 11:20

Takstolteknikk ble startet i 1993 og har i dag 14 ansatte. Firmaet har en omsetning på 25 millioner kroner, og har i tillegg til virksomheten i Svarstad salgskontorer i Oslo og Gjerstad.

– Dette blir en utmerket måte for oss å videreutvikle etableringen vår i Norge, sier Mats Lindblom, daglig leder for Deromes takstolvirksomhet i Norge, i en pressemelding.

– Med vår eksisterende takstolfabrikk i Minnesund har vi startet i liten skala for å bli kjent med det norske markedet. Nå tar vi et ytterligere skritt mot målet vårt om å være en stabil aktør på det norske takstolmarkedet, sier han.

Derome overtok fabrikken i Svarstad 1. januar 2018, og selskapet ønsker å ivareta Takstolteknikks unike egenskaper og arbeidsmetoder, administrative prosedyrer og systemer, heter det i pressemeldingen.

Sterk posisjon innen brubukker og tunnelportaler

Derome skriver videre at selskapet har som mål å forsette å ekspandere i Norge, med hovedfokus på den sørøstlige delen av landet. Men også andre geografiske områder er interessante, særlig når det gjelder brubukker og tunnelportaler.

– Gjennom oppkjøpet av (Derome) Eidsvoll Takstolfabrikk for litt over et år siden, har vi fått en sterk posisjon innen infrastrukturbransjen. Vi er en ledende leverandør av brubukker og tunnelportaler, og takket være oppkjøpet av Takstolteknikk, har vi fått en sterkere posisjon på markedet, sier Lindblom.

Medarbeiderne innen salg, konstruksjon og produksjon har en samlet kompetanse og erfaring som Derome nå vil ivareta og utvikle.

– På denne måten blir vi en enda mer kompetent, stabil og langsiktig samarbeidspartner på det norske takstolmarkedet, sier Lindblom.

God spredning på produksjonsstedene

Som konsern har Derome ekspandert kraftig de seneste årene. Det går svært bra på samtlige forretningsområder, og satsingen på det norske takstolmarkedet innebærer i tillegg produksjon for den nybygde takstolfabrikken i Tanumshede nær norskegrensen.

– Vi får en god spredning med produksjonssteder i Svarstad, Minnesund og Tanumshede, slik at vi kan tilby våre norske kunder gode logistikkløsninger. Vi ligger på høye tall med hensyn til byggevirksomhet, og selv om vi nå opplever en viss utflating, ser vi optimistisk på fremtiden både i Norge og Sverige, avslutter Mats Lindblom.

Deromes takstolfirmaer i Norge vil i fremtiden hete Derome Takstolteknikk.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her