Treindustrien føler seg lurt, ifølge Heidi Finstad i Treindustrien.

Etterlyser effekter av modulvogntogordningen

Modulvogntogordningen ble gjort permanent i 2014, men ennå er ikke viktige strekninger inn til trebasert industri åpnet. – En håpløs situasjon for norsk næringsliv, sier administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien.

Publisert

Modulvogntogordningen ble gjort permanent i 2014 av dagens regjering, og trebasert industri har gjennomført investeringer i bilpark for å hente ut effekter av ordningen. Målet er færre vogntog på veiene, lavere klimagassutslipp, og økt konkurransekraft, skriver Treindustrien i en pressemelding.

Hittil er det kun stamveinettet som er åpnet, mens korte strekninger inn til norsk industri fremdeles ikke er tilgjengelige for bruk av modulvogntog. Effekten er nå at treindustrien har fått svekket konkurransekraft fordi utenlandske vogntog kjører inn fra Sverige på stamveinettet helt frem til kunden med modulvogntog, ifølge Treindustrien.

– Dette er en håpløs situasjon for norsk næringsliv som er gjenstand for en konkurransevridning som svekker norsk konkurransekraft, sier administrerende direktør Heidi Finstad i Treindustrien.

– Ved hver oppdatering av veglistene er det skapt større og større forventninger hos bedriftene, og når veiene nå ikke åpnes føler industrien seg lurt. Gode politiske intensjoner må følges opp i praksis, og nå må Regjeringen sørge for de nødvendige tiltakene slik at ordningen også får effekt for norsk næringsliv, Finstad.

(Pressemelding)

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Relaterte artikler

      Powered by Labrador CMS