Du er her

Får 7,6 millioner av Forskningsrådet

Borregaard har fått 7,6 millioner kroner i støtte til et prosjekt for utvinning av bioaktive stoffer fra gran.
Av Redaksjonen
Publisert 20.02.2019 09:52

Målet for forskningsprosjektet er å utnytte sidestrømmer fra treforedling gjennom å utvikle høyverdi produkter, prosesser og bruksområder basert på bark, flis og kvistmasse fra gran, skriver Borregaard på sine nettsider.

– Borregaard utnytter rundt 90 prosent av tømmerstokken til produkter i dag. Resten går til energiproduksjon til produksjonsprosessene våre. Lykkes vi med dette prosjektet, vil en enda større andel av tømmerstokken gå med til produksjon av verdifulle produkter som verden trenger, sier administrerende direktør Per A. Sørlie i Borregaard.

Blant mulige bruksområder er bakteriehemmende hjelpestoffer innen personlig pleie, biologiske plantevernmidler, dyrefôr, rekeoppdrett og farmasøytisk industri, skriver Borregaard.

Støtten er en del av Forskningsrådets BIA-program, der 475 millioner kroner er fordelt på 49 innovative prosjekter i en rekke norske næringer over hele landet. Støtten fordeles over tre år.

(borregaard.no)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Nøkkelord