Du er her

Første BREEAM-NOR sertifiserte ambassade i Norge

Norwegian Green Building Council (NGBC) overrakte nylig plaketten som bekrefter at ambassaden til De forente arabiske emirater er ferdig sertifisert etter BREEAM-NOR 2016.
Av Redaksjonen
Publisert 27.02.2018 15:02

Dette er både den første BREEAM-NOR sertifiserte ambassaden i Norge, og det første prosjektet som blir sertifisert etter den nye BREEAM-NOR-manualen.

Ambassaden ligger i Bygdøy alle 78., og har oppnådd sertifiseringen Pass.

– NGBC er veldig stolte over å få overrekke dette symbolet på vel gjennomført arbeid. Dere har gjort en god jobb, og ambassaden deres er veldig tradisjonsrik og gjennomført, sier sertifiseringssjef, Viel Sørensen som fikk den gjeve oppgaven med å representere NGBC.

Chargé d'affaires i ambassaden, Yousuf Abdulla Hayaie forteller han er veldig fornøyd med å ha levert et så flott prosjekt med såpass høy standard:

– Det var til tider var noen utfordringer i prosessen – særlig med tanke på materialvalg, og vi har bevisst valgt bort tropisk trevirke, og brukt eik på veggene i stedet. Det er også lagt opp til ulike temperatursoner i hele bygningen, og dagslys var i fokus under hele rehabiliteringsprosjektet. Vi har nå dagslys fra begge sider av bygget der det er mulig, sier han fornøyd.

Ambassaden ønsket farger og et design som reflekterer arabisk kultur.

– Vi har ikke hatt behov for å importere materialer, men funnet materialer med god kvalitet i Norge, sier Hayaie.

Bygningen ble oppført i 1985 og tegnet av arkitekt Jon Henrik Christensen. Det var den Sveitsiske ambassaden som eide lokalene før de ble kjøpt av De forente arabiske emirater i 2015.

Bygget har hatt en rask byggeprosess fra registrering til sertifisering. Sertifikatet kom på plass rett etter nyttår.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Nøkkelord