Du er her

Første massivtreprosjekt for Nordbolig

Montasje av det første prosjektet i massivtre startet opp forrige uke, og allerede i løpet av denne uken er bygget ferdig isolert og tettet ved hjelp av ytterveggs-elementer fra Nordbolig sin fabrikk i Gausdal.
Av Redaksjonen
Publisert 26.10.2017 06:47

Det er på Negardsenga i Raufoss at Nordbolig setter opp sin første firemannsbolig i massivtre.

– Dette er Nordbolig sitt første steg i satsningen på bærekraftig boligbygging ved bruk av massivtre. Flere prosjekter står for tur, men først skal vi evaluere og forbedre vårt system før vi bygger vår første blokk i massivtre på Trodal i Øyer. Mye spennende er på gang, sier konsernsjef Oddvar Haugen i en pressemelding.


Arbeidet på Raufoss ledes av Kay-Uwe Grieger (til venstre) og Basil Gysi (til høyre), som begge har høy kompetanse om prosjektering og bygging av bygg i massivtre.  (Foto: Nordbolig)

Mye synlig treverk

Det nye massivtrebygget på Raufoss har fire boenheter fordelt på to plan, med felles atkomst fra gårdshagen.

– Det arkitektoniske uttrykket utvendig står veldig i stil med de tradisjonelle firemannsboligene Nordbolig bygger, som nettopp også baseres på fasadeelementer fra vår fabrikk i Gausdal, sier Nordbolig sin egen arkitekt, Stian Svalheim.

Han forklarer at den store forskjellen i arkitektonisk uttrykk, sammenliknet med tradisjonelle boliger, er hvordan boligene i massivtre oppleves innvendig.

– Massivtrekonstruksjonen blir nemlig eksponert på vegger og i tak, og vil derfor være med å skape en helt egen atmosfære inne i boligen. Istedenfor kalde, malte flater vil man få mye synlig treverk, et «varmt» naturmateriale som bidrar til en behagelig atmosfære og et sunt inneklima, sier Svalheim.


Boligen før plan to er påbegynt. (Foto: Nordbolig)

Massivtresatsing gir økt egenproduksjon

Nordbolig understreker i meldingen at massivtre er miljøvennlig, gir bedre inneklima og arkitektonisk frihet.

– Det er to årsaker til vår satsning: For det første gir det økt egenproduksjon ved å erstatte stål og betong med massivtre som bærende konstruksjoner. For det andre har vi de miljømessige fordelene massivtre har gjennom bedre inneklima, ytre miljø og generell ressursbruk, sier Haugen.

Det at kravene til bærekraftig boligbygging og redusert CO2-utslipp øker, samt at myndighetene ønsker økt bruk av tre i bygninger, passer Nordbolig godt, forteller han.

– Vi har høy kompetanse på bruk av tre i bygninger, og på prosessen med utvikling og bygging av massivtreprosjekter, sier Haugen.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her