Du er her

Forventer klarsignal for modulvogntog i 2019

Dersom Gausdal Bruvoll kunne tatt i bruk modulvogntog, kunne treindustribedriften spart 4,6 millioner kroner årlig i transportkostnader. Nå håper Heidi Finstad i Treindustrien på åpning i 2019.
Av Redaksjonen
Publisert 21.01.2019 10:33

Næringslivet kan spare millionbeløp på å få åpnet viktige industristrekninger for modulvogntog. Ofte er det mindre tiltak som skal til.

Dersom Gausdal Bruvoll kunne tatt i bruk modulvogntog kunne treindustribedriften i Gausdal i Oppland spart 4,6 millioner kroner årlig i transportkostnader, ifølge beregninger bedriften har gjort. Det skriver Treindustrien på sine nettsider. På strekningen fra E6 til Gausdal Bruvoll er det blant annet en trafikkøy i krysset på Segalstad som må justeres før man kan kjøre modulvogntog der. Det skriver Treindustrien på sine nettsider.

– Med vår beliggenhet har vi ingen muligheter for transport på jernbane. Vi er helt avhengig av at veinettet er oppdatert slik at vi har noenlunde like konkurransevilkår med de som ligger ved jernbane eller veinett som takler modulvogntog, sier Jørn Nørstelien, administrerende direktør i Gausdal Bruvoll, ifølge Treindustrien. 

Fredag 18. Januar arrangerte Treindustrien befaring ved Gausdal Bruvoll og Eidskog Stangeskovene. Like før befaringen fikk Treindustrien beskjed fra Statens Vegvesen om at de vil prioritere tiltaket ved Gausdal Bruvoll i 2019.

– Det er positivt at det skjer noe. Nå forventer vi at veien blir åpnet raskest mulig i 2019, sier administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad.

Les mer om saken på treindustrien.no


  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her