Du er her

Fra lærling til tømrer

– Det er lærerikt og spennende å kunne fordype seg i det man har lært på skolen, forteller Benjamin Dalehaug om det å være utplasseringselev som tømrer hos Nordbolig.
Av Redaksjonen
Publisert 21.12.2017 06:02

Til daglig er Dalehaug elev ved tømrerlinjen på Elverum vidregående skole, men en dag i uken er han i praksis hos Nordbolig. Der får han prøve seg på det meste innen faget.

– Vi er med fra start til slutt, vi ser hva som må til og hvilke yrker som er involvert i det å bygge en bolig. Teori blir til praksis, nå ser vi helheten og får føle på arbeidsmiljøet, sier Dalehaug.

Fire lærlinger til enhver tid

– Vi i Nordbolig mener det er viktig å ha fokus på rekruttering og at ungdom i vårt nærområde ser at det er mulig for de som ønsker det å få jobb i vår bransje, forteller daglig leder Tore Runeberg i Nordbolig.

Firmaet har fire lærlinger til enhver tid, i tillegg til en rekke utplasseringselever fra de ulike tømrerlinjene i nærområdet. Per dags dato er det de fire lærlingene Almedin Draganovic (Elverum vgs.), Sondre Ensrud (Trysil vgs.), Abbas Barbari (Ringsaker vgs.) og Kristian Høyheim (Stange vgs.) I tillegg har de utplasseringselevene Fyn Atapo Khunphithak (Stange vgs.), Jonas Fritun (Stange vgs.), Benajmin Dalehaug (Elverum vgs.) og Noah Karlsen (Ringsaker vgs.).

Fra lærling til fast jobb

I løpet av høsten har Sigurd Skjæret (Elverum vgs.), Waldemar Karlsen (Ringsaker vgs.) og Andreas Ripsrud Evenstad (Elverum vgs.) tatt svennebrev som tømrere, og har nå fast jobb som tømrere i Nordbolig.

– Det fine med å få være lærling hos Nordbolig er at vi får tillit og mye ansvar, noe som gjør at vi lærer mye, forteller Skjæret og Karlsen om lærlingtiden.

Lærlingsansvarlig startet selv som lærling

Lærlingsansvarlig Marius Brænd startet selv som lærling hos Nordbolig:

– Det er jo litt artig å tenke på at lærlingsansvarlig selv startet som lærling i firmaet, sier Brænd og legger til viktigheten av å få utplasseringselever og lærlinger: -

– De fleste av lærlingene våre har startet som utplasseringselever. De og vi har fått vist oss fram før lærlingtiden begynner. Det fungerer bra, sier han.

Klare planer

Benjamin Dalehaug har planene klare for framtiden. Han skal bli tømrer.

– Jeg skal gjøre ferdig skolen, få meg lærlingplass og ta svennebrev som tømrer. På sikt ønsker jeg å kunne ta videreutdanning innen byggfaget men da må jeg kunne det grunnleggende først, avslutter han.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her