Du er her

Furutrend på møbelmesse

Furu er et interessant fremtidsmateriale. Det forsøkte Helleroed og Materialbiblioteket å vise frem på trendutstillingen Stockholm Furniture & Light Fair.
Av Redaksjonen
Publisert 12.02.2018 14:14

Furu er et trevirke som kan gjengis i en rekke nyskapende uttrykk takket være moderne overflatebehandling og ny teknikk.

Degsingstudioet Halleroed valgte Svensk Trä som en av sine samarbeidspartnere til trendmonteren på Stockholm Furniture & Light Fair. På oppdrag fra messen - sammen med Materialbiblioteket - ble det skapt et miljø som utforsket ekte, uekte og håndtverk. Som symbol på ekte materialer, ble det blant annet brukt furustokker. Men stokkene er også et symbol på prosessen som produserer fremtidige materialer for interiørdesign og design, skriver Svenskt Trä i en pressemelding.

– For Svenskt Trä er det viktig å delta på messen. Det er en av de viktigste hendelsene i året, og at Christian Halleröds designteam velger å vise furu i trendmount er et tegn på at det er et materiale som har et klart sted i moderne innredning, og ikke bare i møbler. Treveggpaneler som materialbiblioteksshowet er også interessante produkter for fremtidens interiør, sier Charlotte Dedye Apelgren, interiørdesign og design i Svenskt Trä, ifølge pressemeldingen.

For Halleroed var målet med utstillingen å innlede en diskusjon rundt hva som er ekte og hva som er fake.

– For oss var det et selvsagt valg å ha furu i trendutstillingen. Tre er generelt et materiale vi alltid bruker når vi skaper våre møbler og innredninger. Furu er også en tresort som er inspirerende å bruke for å skape moderne miljøer. Dessuten aldres furu vakkert, sier Christian Halleröd, ifølge pressemeldingen.

Les mer på Svenskt Trä


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her