Du er her

Går sammen for en lysere framtid

Valdres-baserte VYRK kjøper seg opp i Trysil Interiørtre AS. Det skal gi vekst i Trysil-regionen og flere muligheter for arkitekter og entreprenører som ønsker særegne, norskproduserte høykvalitetsprodukter i tre.
Av Redaksjonen
Publisert 14.02.2018 08:09

VYRK vil ha fokus på virksomhetens markedsføring, sikre arbeidsplassene, oppgradere utstyr og maskiner, og øke bemanningen – samtidig som de utvider sin egen produksjonslinje og produktutvalg, skriver selskapet i en pressemelding.

I flere år har en av hjørnesteinsbedriftene i Trysil – Trysil Interiørtre AS – slitt med å holde liv i driften. Etter konkursen i 2017 kjøpte Fundus AS, ved Håkan Stengrundet, opp 100 % av bedriften.

− Målet med dette kjøpet var å utvikle bedriften videre, samt å sikre at viktig kompetanse og arbeidsplasser ble beholdt, sier Stengrundet, ifølge pressemeldingen.

Han forklarer at bedriften innehar unike produkter og arbeidsstokken innehar en unik kompetanse det ikke finnes mye av verken i Norge eller Norden forøvrig.

Flere bein å stå på

Stengrundet sier videre at noe senere, i september, kjøpte de opp Trysil Snekkeri AS. De flettes nå inn i driften til Trysil Interiørtre AS, og medfører blant annet at de vil kunne utvide sortimentet sitt mot hyttemarkedet spesielt, og interiørmarkedet generelt.

Samtidig har Trysil Interiørtre AS jobbet med å finne en likevektig partner, med mulighet for å tilføre Trysil enda mer kompetanse og mer produksjon. Derfor er det meget gunstig at Trysil Interiørtre AS nå selv blir kjøpt opp av industribedriften VYRK i Valdres, heter de i pressemeldingen.

– Vi er stolte over å presentere VYRK som vår nye hovedeier. Det sikrer oss en solid og langsiktig medeier som vil hjelpe oss videre i en satsing mot flere og solide arbeidsplasser i trebasert industri i Trysil, forteller Stengrundet.

VYRK, som blant annet spesialiserer seg på industriell behandling av trevirke, er allerede veletablerte i Valdres og Oslo. Med oppkjøpet av Trysil Interiørtre AS er planen å utvikle et bredere produktspekter, og få flere bein å stå på.

− Vi ønsker å utvikle oss, sier daglig leder i VYRK, Steinar Lyseng.

Han ser stort potensiale i Trysil Interiørtre AS.

− Vi skal fortsatt satse i hyttemarkedet, og vi leverer til en del boliger og leiligheter i Oslo. Vi har allerede et bredt spekter av aktører som kunder i dag. Med Trysil Interiørtre AS kan vi ta enda større del av markedet når det kommer til det offentlige, og levere til de større entreprenørene.

Sikring av arbeidsplasser

Reidar Lyseng, økonomi- og forretningsansvarlig i VYRK, opplyser at det i første omgang er VYRKs hovedmål å skape sunn drift i Trysil Interiørtre AS, og sikre arbeidsplassene.

Han forklarer at Trysil Interiørtre AS trenger solid markedsorientering, bedre fronting av produktene sine, og oppgradering av utstyret:

− Vi må investere i noen nye nøkkelmaskiner og utstyr for å få virksomheten opp på et høyere teknisk nivå. Dette for å være i stand til å konkurrere enda bedre i markedet med et bredere sortiment bl.a. innenfor produktområder som innvendige vegg- og takelementer med særegne uttrykk. I tillegg til antibrannbehandling av disse.

Parallelt med denne oppgraderingen, skal VYRK utrede mulighetene for å bygge opp en ny, egen fabrikklinje i det samme bygget hvor Trysil Interiørtre AS holder til i dag. Her vil man søke samarbeid med Innovasjon Norge AS.

Bærekraftige og miljøvennlige

Både VYRK og Trysil Interiørtre tilbyr kvalitetsprodukter i tre til forskjellige markeder. Steinar Lyseng påpeker videre at industriens fokus i dag er å drive «grønt», og da skal det brukes treverk. Denne varegruppen er derfor svært etterspurt av arkitekter.

VYRK har allerede en god fot inne med arkitektene, og sammen med Trysil Interiørtre vil de kunne få en enda sterkere posisjon hos denne yrkesgruppen.

− Vi skal satse i Trysil, noe som passer bra, fordi både Trysil og Nybergsund ønsker å øke antallet arbeidsplasser i regionen. Vi vil få til et tett samarbeid med arkitektene, i et miljø i Trysil, for å være med å utvikle området, sier Lyseng, og Stengrundet avslutter:

– I samarbeid med Trysil 860 AS og Trysil Byggsystem AS har vi allerede på gang prosjekter lokalt der vi sammen kan levere nær sagt alt til hyttene kortreist. Vi skal selvfølgelig også jobbe hardt for å få enda bedre fotfeste i markedet vi alltid har jobbet i.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her