Du er her

Gildeskål kommune tar et klima- og miljøansvar med tre

Gildeskål kommue bygger moderne og attraktive studentboliger i massivtre på Inndyr.
Av Redaksjonen
Publisert 24.08.2018 10:06

Boligene er satt sammen i et to-etasjes kvadrat med atrium, og det skal bo to studenter i hver enhet. Prosjektet er utviklet i samarbeid med Nordland Fylkeskommune, skriver Fylkesmannen i Nordland i en pressemelding.

Leverandør av massivtre er finsk, arkitekt er Sami Rintala, ansvarlig for prosjektet er BEGI AS og monteringen utføres av Kvanto Bygg AS.

Det vurderes moderne teknologi for å produsere energibehovet, dette kan bli solceller eller vindmøller, og vi gleder oss til klimagassregnskapet BEGI AS har lovet å lage for dette kortreiste produktet.

Boligene forventes ferdigstilt tidlig i 2019.

Bruk av massivtre er samfunnsriktig og i tråd med regjeringens krav om reduserte klimagassutslipp. Det gir bedre inneklima, gunstig totaløkonomi, er best for miljøet, råvarene er fornybare og kan enkelt resirkuleres, heter det i pressemeldingen.

Fylkesmannen i Nordland sitt prosjekt «Tre inn i fremtiden», ved prosjektleder Stein-Petter Hillestad, er svært tilfreds med at kommunen tar et slikt ansvar og at BEGI AS ser muligheter og fordeler med å tilegne seg kunnskap i bygging i massivtre.

(Pressemelding)

 

Nøkkelord