Du er her

Historisk høy økning i massevirkeprisene

Viken Skog øker prisen på massevirke med i gjennomsnitt 25 prosent.
Av Redaksjonen
Publisert 09.01.2018 08:03

Etterspørselen etter massevirke er sterkt økende, og Viken Skog har etter forhandlinger med en rekke kunder fått til en historisk høy prisøkning, skriver samvirket på sine nettsider.

Skogsjef Lars Kristen Haug sier at har aldri opplevd en så stor økning på massevirkeprisen i løpet av de 25 årene han har jobbet i skogbruket.

– Dette er helt klart en etterlengtet prisoppgang som er svært gledelig og motiverende for skognæringen. Jeg har en stor forventning om høy avvirkning i 2018. Dette legger også grunnlaget for en høy aktivitet på planting også, sier skogsjefen.

Det er spesielt prisene på massevirke av gran som øker mye. Her er prisen nå på sitt høyeste nivå på svært mange år. Viken Skog har avtaler med alle de norske kjøperne av massevirke, og har også inngått nye store kontrakter for eksport, skriver samvirket.

Les mer på nettsidene til Viken Skog


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her