Du er her

Huntonit kan vinne energipris

Treforedlingsbedriften Huntonit AS er kandidat til å vinne Sørlandets Energipris for sin satsing på energieffektivitet og energiledelse.
Av Redaksjonen
Publisert 16.04.2018 14:50

Huntonit AS har over lengre tid satset systematisk på energieffektivisering og energiledelse.

– Vi har blant annet innført tiltak som gjør at strømnettet belastes mindre, og bedret virkningsgraden ved noen av de mest energikrevende prosessene. Huntonit har en prosess som er energiintensiv og vi er opptatt av det globale ansvaret som er lagt på oss med hensyn til reduksjon av energiforbruket. Vi ønsker også å forsterke miljøprofilen på våre produkter gjennom å kunne tilby produkter med et lavest mulig CO2-avtrykk, samtidig som vi reduserer kostnader knyttet til energiforbruket, sier administrerende direktør i Huntonit AS, Knut Nilsen.

I tillegg til Huntonit AS, er Contiga, iskremprodusenten Hennig Olsen og raffineringsverket Glencore Nikkelverk kandidater til å vinne prisen.

– Vi ønsker å hedre en virksomhet som tar bærekraft på alvor og jobber strategisk med energieffektivitet og energiledelse. Contiga og Huntonit AS er sammen med Hennig Olsen og Glencore Nikkelverk sterke kandidater til å vinne Sørlandets Energipris i år. Fremtidens industrivinnere på Sørlandet er de som klarer å bruke mindre energi enn i dag, samtidig som de bruker den på en mer effektiv måte. Noe alle de fire kandidatene til Sørlandets Energipris gjør, sier administrerende direktør i LOS Energy, Atle Knudsen.

(Pressemelding)

Nøkkelord
Faktaboks

Sørlandets Energipris

Sørlandets Energipris deles ut av energileverandøren LOS Energy.

Kandidatene er valgt basert på nominasjoner, og det er en fagjury som utnevner vinneren.

Det er fjerde gang prisen deles ut.

Tidligere vinnere er blant annet Kristiansand kommune, Eramet Norway Kvinesdal og ASKO Agder.  

Vinneren offentliggjøres under LOS Energy Day på Sørlandet onsdag 18. april.