Du er her

Kebonyu-kledd skole ble årets skolebygg 2018

LINK arkitektur står bak nye Spetalen skole som er kåret til vinner av årets skolebygg 2018. Fasaden er kledd med Kebony-tre for å understreke skolens naturtomt.
Av Redaksjonen
Publisert 24.04.2018 10:14

På Nohrcon’s konferanse «Bygging av fremtidens skole 2018» ble Spetalen skole i Råde kåret til vinner av Årets skolebygg 2018.

Teamet bak Spetalen skole er LINK arkitektur, Råde kommune, Multiconsult og Solid.

Juryen fremhevet blant annet bruk av treverk og farger som uttrykker vennlighet og trygghet som er ønskelig i en skole, og mulighet for arenaer for samarbeid mellom flere lærere og elevgrupper. Til slutt ble det avgjort med en offentlig avstemning hvem som vant.

Juryen uttalte følgende om Spetalen skole ved nominasjonen:

«Bygningen er utformet som en landsby med rekker av småhus, og fasadene kommuniserer med bruk av treverk og glade farger, en vennlighet og trygghet som er ønskelig i en skole. Også innvendig er bruk av materialer og farger meget god. Klasserommene kan kobles sammen to og to og skape arenaer for samarbeid mellom flere lærere og elevgrupper. Uteområdene har soner for varierte aktiviteter og er planlagt for videre utvikling med skolehage og terrasse.»

(Pressemelding)