Du er her

Klart for den fjerde nasjonale konferansen for trearkitektur

Arrangeres onsdag 8. juni på arkitektur- og designhøgskolen i Oslo.
Av Redaksjonen
Publisert 04.05.2016 08:00

Konferansen har etablert seg som det nasjonale møtestedet for alle som er opptatt av dagens og morgendagens fremragende norske trearkitektur. I år vil arrangementet ta for seg store utbygginger og boligblokker i tre, og presenterer fremragende eksempler fra inn- og utland.

Konferansens tre hovedtemaer blir:

  • Norsk trearkitektur mellom tradisjon og fornyelse
  • Trearkitektur og formgivere av morgendagens samfunn
  • Trebruk og det offentliges muligheter.

– Trearkitektonisk renessanse

Bærekraftig byggeri er i vinden, og dette bidrar til at bruk av tre i store byggeprosjekter har blitt mer aktuelt og vanlig, påpeker en av arrangørene:

– Norsk og internasjonal trearkitektur har fått en «renessanse» og utfordringene for formgiverne er mange og spennende. Dette ønsker vi å belyse fra ulike innfallsvinkler på årets konferanse for trearkitektur, sier daglig leder Aasmund Bunkholt i TreFokus, som er en av arrangørene av konferansen.

For hele verdikjeden

Konferansen retter seg mot aktører i hele verdikjeden, det være seg arkitekter, rådgivere, utførende, byggherrer, eiendomsutviklere, ulike aktører i skognæringen, studenter, forskningsmiljøer og nasjonale og lokale myndigheter. På de tre foregående konferansene har det vært overvekt av arkitekter og byggherrer.

Trearkitektur populært blant studenter

I år har Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) gått inn som medarrangør. Alle arkitektutdanningene, Bergen, Ås og Trondheim, er invitert il å bli med. Disse vil komme til neste år.

– Som del av forskningsprosjektet "Wood Be Better" har AHO holdt en serie masterkurs der studentene har utviklet trearkitektur i typiske og krevende bysituasjoner. Kursene har fått stor søkning og mange har valgt å jobbe videre med tre også i diplomoppgavene, sier professor Marius Nygaard.

Sammen med professor og arkitekt Børre Skodvin har han ledet trekursene som nå vil inngå i et permanent studietilbud på AHO.

Konferanseprogrammet finner du her

Her kan du melde deg på
 

(trefokus.no)

 


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om


 

 

Faktaboks

Den nasjonale konferansen for trearkitektur har vært arrangert tre ganger på rad, med utdeling av treprisen.

Konferansen arrangeres i et samarbeid mellom TreFokus, Norske arkitekters landsforbund, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), Arkitektbedriftene i Norge, Norsk Treteknisk Institutt og Norske Lauvtrebruk.