Du er her

Lær om trebruk i renovering og oppgradering av bygg

Trebaserte løsninger er høyaktuelt for tilbygg, og kan omfatte alt fra etterisolering til industrialiserte konsepter med elementer og moduler. Sett av et par timer på morgenkvisten den 10. januar for å lære mer.
Av Redaksjonen
Publisert 03.01.2018 12:21

Energieffektivisering av eksisterende bygningsmasse er en av de største utfordringene knyttet til energibruk, men likevel blir bare 1,2 prosent av Europas bygningsmasse rehabilitert årlig.

Den 10. januar arrangerer Norsk Treteknisk Institutt i samarbeid med Tekna Bygg et frokostseminar der temaet er trebaserte løsninger i rehab-prosjekter. Seminaret finner sted på Clarion hotel & congress i Trondheim fra 07.30 til 09.30.

Følgende aktører vil dele erfaringer:

Nordic Built er et felles nordisk prosjekt for renovering og oppgradering av boliger.
Henning Thorsen fra TermoWood vil presentere løsninger som er utviklet for etterisolering og noen av demoprosjektene som er gjennomført i Nordic Built.

OPA FORM er involvert i flere prosjekter med fortetting og bevaring i Bergen, fra påbygg og ombygging av hotell til fortetting og bevaring av historisk trebebyggelse. Les mer på opaform.no.

ABRACADABRA tar utgangspunkt i at tilbygg og påbygg kan finansiere oppgradering av eksisterende bygningsmasse. Kristian Bysheim fra Treteknisk gir en introduksjon til det pågående arbeidet i prosjektet, og vil presentere noen av verktøyene som utvikles i prosjektet i forbindelse med rehabilitering og på/tilbygg.

Slik ser programmet ut:

07:30-08:00
Frokost og registrering.

08:00-08:15
Kan vi finansiere energioppgradering ved hjelp av påbygg og tilbygg?  En presentasjon av EU-prosjektet ABRACADABRA ved Kristian Bysheim, Treteknisk.

08:15-08:45
Etterisolering av bygg med trebaserte løsninger.
Henning Thorsen, TermoWood.

08:45-09:15
Fortetting, påbygg og bevaring - presentasjon av prosjekter hos OPA FORM, Espen Folgerø, OPA FORM.

09:15-09:30
Spørsmål, diskusjon og oppsummering.

Seminaret er gratis men krever påmelding. Les mer her.


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her