Du er her

Massivtrebygget på Prinsdal er snart klart

Tilbygget i massivtre på Prinsdal skole, er i rute til åpning til skolestart, og forrige uke ble det feiret med tradisjonelt kranselag på byggeplassen.
Av Redaksjonen
Publisert 04.02.2019 09:57

I april i fjor ble kontrakten på 52 millioner kroner mellom Undervisningsbygg og Asker Entreprenør signert for å bygge på Prinsdal skole i Oslo. Nå er det ikke mange måneder igjen før bygget er innflytningsklart.

Trebruk gir nye utfordringer


Prosjektleder i Undervisningsbygg, Anette Dahl benyttet anledningen på kranselaget forrige uke til å takke de 40 bygningsarbeiderne for topp innsats så langt, og spesielt stolt er hun over at prosjektet i perioden har vært uten en eneste fraværsskade. (Foto: Benedicte Nylund)

Prosjektleder i Undervisningsbygg, Anette Dahl forteller i en pressemelding at dette tilbygget i massivtre er et pilotprosjekt for Undervisningsbygg.

– Dette prosjektet på Prinsdal er vår pilot på å bygge en skole i massivtre med høy andel tre i bygget. Å reise et bygg i tre etasjer med massivtre-elementer, fremfor stål og betong gir oss andre utfordringer som vi må løse, forteller hun.

Dette gjelder spesielt med tanke på vedlikehold og levetid, finne de robuste løsningene, hvordan løse lydkravene, hvordan utnytte treet til godt innemiljø, hvordan redusere CO2-belastning i detaljene og sist, men ikke minst, hvordan gjøre dette kostnadseffektivitet, forklarer hun.


Synlige massivtreelementer inne. (Foto: Benedicte Nylund)

Varmebehandlet furu

Massivtre-elementene er eksponert på innsiden av skolebygget, mens utsiden er isolert og kledd med stående panel av varmebehandlet furu som er brannimpregnert.

Tilbygget er på tre etasjer, på totalt 1350 kvadratmeter, i tilknytning til eksisterende hovedbygning på skolen. Tilbygget skal erstatte paviljongen på skolen, som skal rives.


Brannimpregnert varmebehandlet furu ute. (Foto: Benedicte Nylund)

(Pressemelding)


  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

  Faktaboks

  Påbygget er passivhus og bygges etter Tek10.

  Prosjektet inkluderer flere ting, blant annet å rive en midlertidig paviljong, og bygge en ny ballbane.

  Tilbygget skal være ferdig til skolestart høsten 2019.