Du er her

Mer tre på Campus Ås

Statsbygg har inngått siste kontrakt i Campus Ås-prosjektet. Hent AS ble valgt som totalentreprenør i konkurransen om å bygge det nye fellesbygget, som skal oppføres i overgangen mellom ny og gammel campus.
Av Redaksjonen
Publisert 21.12.2018 11:17

Fellesbygget vil bli et sentralt samlingspunkt for studenter, ansatte og besøkende. Fleksible og robuste romløsninger skal gi mulighet for ulike aktiviteter gjennom hele døgnet, året rundt, skriver Statsbygg på sine nettsider.

Mye tre både inne og ute

Prosjektdirektør Erik Antonsen i Statsbygg sier at de har høye miljøambisjoner for bygget:

– Bygningen skal være passivhus oppvarmet av Co2-nøytral fjernvarme og vi vil bruke mye treverk, både innvendig og utvendig. Bærende konstruksjoner over bakken vil være i limtre og utvendig skal bygningen kles med vedlikeholdsvennlig trepanel med lang holdbarhet, sier han.

Fellesbygget vil fungere som en del av det nye Veterinærbygget, som skal stå klart i 2020. Da flytter både Veterinærhøgskolen og Veterinærinstituttet fra Adamstuen i Oslo til Ås med totalt mer enn 1600 ansatte og studenter. Det blir dermed behov for flere fellesfunksjoner som kantine, amfi, bibliotek, lesesaler og auditorier.

63 000 kvadratmeter

Bygningen vil danne en naturlig inngangsportal til hele Campus Ås mellom det nye Veterinærbygget og den gamle, ærverdige Urbygningen på NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet). Konseptet er utviklet av Fabel Arkitekter og Henning Larsen Architects.

Når det 63 000 kvadratmeter store Veterinærbygget står ferdig, vil det inneholde alt fra kompliserte laboratorier og undervisningsrom til undersøkelsesrom for syke dyr av alle slag. Hele prosjektet, inkludert Fellesbygget på 2100 kvadratmeter, skal være klart til semesterstart høsten 2020.

(Kilde: statsbygg.no)

 


  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

  Nøkkelord