Du er her

Metsä-paviljong i tre i OL i Tokyo 2020

Metsä Group og Business Finland går sammen om å bygge en Metsä-paviljong i tre som skal brukes i Tokyo under de olympiske lekene.
Av Redaksjonen
Publisert 11.02.2019 10:42

Paviljongen vil bli bygget på området til den finske ambassaden i sentrum av Tokyo i Japan, skriver Metsä-gruppen i en pressemelding.

Metsä-paviljongen tilbyr multifunksjonelle fasiliteter som kan brukes til mange typer arrangementer: utstillinger, seminarer, feiringer og avslapping. Den vil fungere som en møteplass for det finske OL-teamet under de olympiske sommerlekene og Paralympics.

Metsä-paviljongen er et utmerket eksempel på fordelene ved industrielt produserte treelementer, skriver Metsä-gruppen. Bygningen benytter Kerto® LVL-produkter (laminert finertre) produsert av Metsä Wood, en del av Metsä-gruppen. Bygging med Kerto® LVL-elementer er raskt og det lette materialet gjør det mulig å bygge oppå eksisterende bygninger, slik det er tilfellet i Tokyo. Lignende elementer kan også brukes i bygninger av større skala.


 Paviljongens innside. (Illustrasjon: Helin & Co Architects)

– Paviljongen benytter seg av treprodukter i høy kvalitet – som fungerer som et langsiktig karbonlager – på mange måter. Paviljongen kan fraktes til stedet som klare elementer som losses, og kan flyttes på igjen og settes sammen på nytt. Dette er i tråd med Metsä-gruppens mål om å erstatte fossilbaserte produkter med fornybare og resirkulerbare materialer, sier Mikko Saavalainen, direktør for forretningsutvikling hos Metsä Wood.

Kerto LVL-produktene som skal brukes i konstruksjonen av paviljongene, er økologisk bærekraftige og effektive når det gjelder materiale. Produksjonsprosessen til materialene og elementene genererer svært lite avfall. Elementene blir forhåndsmontert på fabrikken til Metsä Woods partnerselskap, og takket være dette går montering på stedet raskt, heter det i meldingen.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Nøkkelord