Du er her

Nå er verdens høyeste trehus åpnet

Det 85,4 meter høye Mjøstårnet, som huser hotell, en restaurant, leiligheter og kontorer, står nå ferdig.
Av Redaksjonen
Publisert 04.03.2019 14:44

Se bilder fra åpningen i karusellen over.

Fredag 1. mars ble Mjøstårnet åpnet for publikum, og hotellet ble tatt i bruk, snaue to år etter at første spadetak ble tatt ved mjøskanten i Brumunddal.


Rune Abrahamsen, direktør i Moelven Limtre. (Foto: Nina Rundsveen)

– Mjøstårnet har flyttet grenser for hva som er mulig å bygge i tre, slik Moelven tidligere har gjort med OL-hallene til 94-lekene, trebruer og vår forrige verdensrekord med «Treet» i Bergen. Dette bygget setter en ny standard for hvordan vi kan bygge høyt med tre, og dette har blitt lagt merke til verden over – slik verdensrekorder gjerne blir, sier en stolt Rune Abrahamsen, direktør i Moelven Limtre.

Også et innlegg i klimadebatten


Fra takterassen. (Foto: Nina Rundsveen)

De sju øverste etasjene i høyhuset består av leiligheter, mens de fire under er hotelletasjer. De nederste etasjene består av kontorer, mens den utvidede førsteetasjen består av restaurant og et svømmeanlegg. Plassert rett ved Mjøsa, og med E6 på den andre siden, er verdens høyeste trehus allerede et landemerke i Innlandet. For Moelven er bygget på 18 etasjer også et innlegg i debatten om en grønnere og fornybar framtid:

– Vi ønsker å bidra til en bærekraftig framtid i tre. Moelven forvalter en fornybar naturressurs, og for hver tre som blir hogd, så plantes det minst to nye trær. For Moelven er Mjøstårnet nok et synlig bevis på hva som er mulig å få til i tre, og vi tror dette bygget kan inspirere flere til å velge klimasmarte løsninger framover, sier Morten Kristiansen, konsernsjef i Moelven Industrier.


Utsikt fra Mjøstårnet. (Foto: Nina Rundsveen)


Verdens høyeste trehus. (Foto: Nina Rundsveen)

Kortreist og klimasmart

Med sine 85,4 meter over bakken har Mjøstårnet tatt rekorden som verdens høyeste trehus, og det nye bygget er også både kortreist og klimasmart. Skogen tar opp karbondioksid og lagrer det, og når vi bygger i tre blir klimagassene bevart i treverket. Moelven Limtre, som holder til i Moelv, har hatt ansvaret for løsninger, produksjon og montering av den bærende limtrekonstruksjonen i Mjøstårnet. AB Invest med Arthur Buchardt i spissen er byggherre, mens Hent er hovedentreprenør. Bygget er designet av Voll Arkitekter.

Artikkelen er skrevet av Moelven


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her