Du er her

Nordbolig satser på massivtre og nullutslippsboliger

Nordbolig har ansatt enn ny arkitekt og en ny prosjektutvikler som skal ha ansvar for konsernets satsning på massivtreprosjekter og nullutslippsboliger i årene som kommer.
Av Redaksjonen
Publisert 21.04.2017 08:29

Som ett ledd i dette har Nordbolig også inngått en intensjonsavtale med Elverum Tomteselskap om kjøp av en tomt på Ydalir på Elverum som er et forsøksområde for bygging av en bydel med høy miljøprofil.

– Det er to årsaker til vår satsning på massivtre. Det er økt egenproduksjon ved å erstatte stål og betong som bærende konstruksjoner og ikke minst de miljømessige fordelene massivtre blant annet har gjennom bedre inneklima, ytre miljø og generell ressursbruk, sier konsernsjef og eiendomsutvikler Oddvar Haugen i en pressemelding.Rimeligere boliger

Nordbolig har flere prosjekter i skuffen som nå tas frem.

– Massivtre kan være et godt alternativ til tradisjonell bygging i tre og betong. Vi bygger boliger i et marked som er veldig følsomt på pris, og ser derfor at bruk av massivtre vil kunne medføre større egenproduksjon som igjen vil kunne bedre inntjening for konsernet. Samtidig vil vi klare å bygge rimeligere boliger enn gjennom bruk av eksterne entreprenører, forklarer Haugen.

Han legger til at gjennom å bygge opp egen kompetanse innenfor dette fagfeltet ønsker Nordbolig å befeste sin posisjon som en fremtidsrettet bolig- og eiendomsutvikler i innlandet.

Skal bygge miljøvennlig bydel

Gjennom en intensjonsavtale med Elverum Tomteselskap deltar Nordbolig i en prosjektgruppe i samarbeid med et forskingssenter drevet av NTNU og SINTEF/Byggforsk som heter ZEN (Zero Emission Neighbourhoods). Målsetningen med prosjektet er å bygge en bydel med høy miljøprofil og bidra til klimavennlige løsninger. Konkret kommer dette til å gjenspeile seg i energiløsninger, materialvalg og transportløsninger, heter det i pressemeldingen.

– Dette vil være viktig kunnskap og god læring som vi vil ta med oss inn i utviklingen av våre nye boligprosjekter i årene som kommer, sier Haugen.


Med bygging i massivtre får man mye større arkitektoniske frihet. Her et bilde fra en innvendig enebolig. (Foto: Nordbolig)

Bærekraftig boligbygging

Som en del av utviklingsarbeidene starter Nordbolig i disse dager opp med prosjekteringen av den første flermannsboligen som skal bygges allerede til høsten på Raufoss i Oppland.

– Her vil vi kunne gjøre våre erfaringer før vi starter opp arbeidene på de neste prosjektene på Ydalir i Elverum og i Øyer i Oppland, sier Haugen. – Dette vil være vårt bidrag til et bedre miljø og en bærekraftig boligbygging, avslutter han.

(Pressemelding)


  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Faktaboks

  Kay-Uwe Griger har jobbet med prosjektering, montasje og levering av massitvtre siden 2007 og har deltatt på de fleste massivtreprosjektren i Norge.

  Stian Svalheim har jobbet som arkitekt siden 2014 og tok sin masteroppgave på massivtre. Stian Svalheim har også bakgrunn som tømrer.

  Nordbolig ble etablert 1992, med hovedkontor på Hamar og avdelingskontor på Gjøvik, Elverum og i Lillestrøm. Nordbolig er et selskap i BEIAS gruppen som jobber innenfor fagområdene bolig- og eiendomsutvikling, salg, boligproduksjon og elementproduksjon for boliger. Konsernet har ca. 70 ansatte, med bolig- og eiendomsutvikling som primærområder. Konsernet har en tomtereserve på ca. 700 boenheter og den er stadig økende.
  Omsetning 2016 : 272 mill. (foreløpige tall)
  Igangsatte boliger 2016:132 enheter
  Solgte boliger 2016:117 enheter

  (Kilde: Nordbolig)