Du er her

Nordisk seminar på helseeffekter av tre

28. november samles noen av Nordens og Europas fremste eksperter på helseeffekter ved bruk av tre i Oslo.
Av Redaksjonen
Publisert 19.11.2018 14:07

Mennesket har bygd med tre siden tidenes morgen. Tre er et naturlig byggemateriale, og man tror at det gir positive helseeffekter å bygge med tre og ha tre eksponert innendørs. Men det er ikke nok å tro. Nå har Treteknisk sammen med sitt nordiske nettverk samlet noen av de fremste ekspertene i Europa for å presentere sine funn innenfor tre og helse.

Arrangementet støttes av Nordic Forest Research (SNS) samt Norges forskningsråd og Hedmark og Oppland Fylkeskommune gjennom kompetansemegler innland.

Hva kan du forvente å få høre noe om?

  • Forskning har vist at liggetiden på sykehus blir kortere med innslag av naturlige materialer. Hvorfor et det slik?
  • Tre puster og regulerer fuktighet som gir mer stabilt inneklima. Dette kan gi bedre opplevd komfort og konsentrasjon. Forskerne forklarer deg hvordan.
  • Flyktige organiske forbindelser (VOC) bli ofte forbundet med noe negativt. Men visste du at VOC kan ha positive helseeffekter og at VOC fra trematerialer kan ha bakteriedrepende effekt?
  • Hvordan påvirker valg av materiale helsa til bygningsarbeidere?
  • Hvordan kan vi designe for mer bruk av tre i innemiljøer?

Adm. direktør ved Treteknisk, Hilde Tellesbø, tror vi igjen vil se økt bruk av eksponert tre i innemiljø.

– Det blir spennende å se om man i fremtiden vil velge tre i offentlige bygg som sykehus og skoler grunnet positive helseeffekter, sier hun.

Avdelingsleder ved Treteknisk og konferansier ved seminaret, Ove Munthe-Kaas, håper at arkitekter, entreprenører, utbyggere, bestillere, leverandører og andre som vil vite mer om hvordan tre påvirker innemiljø og helse vil kjenne sin besøkelsestid.

(Pressemelding)