Du er her

Ny DNT-hytte i tre

DNT sin nye dagshytte i Hammerfest er kledd i Kebony-tre.
Av Redaksjonen
Publisert 13.02.2019 06:02

– Til tross for den utsatte beliggenheten vil Kebonys beskyttende egenskaper sørge for at hytta holder seg fin i mange år fremover, selv med minimalt av vedlikehold. I Kebony er vi stolte over hvilken rolle materialet vårt har hatt i gjennomføringen av dette fantastiske prosjektet på et av de vakreste stedene i Norge, forteller Mette Valen, salgsdirektør i Kebony Norge, i en pressemelding.

Planleggingen av det ambisiøse designprosjektet begynte i 2015. For arkitektene hos norske SPINN Arkitekter og engelske Format Engineers var det helt essensielt å sikre en glidende overgang til den storslåtte naturen rundt hytta. Da den karakteristiske eggformen var etablert, ble det fort klart at de ville trenge et holdbart og bærekraftig treverk til bekledningen. I tillegg ønsket arkitektene et eksklusivt utseende som skulle komplementere omgivelsene.

Norske Kebony møtte arkitektenes krav til robusthet for vind og vær, bærekraftighet og et unikt utseende. Kebonys teknologi er en miljøvennlig prosess som modifiserer ubehandlet tre og gjør det like motstandsdyktig som tropisk treverk. Prosessen bidrar også til å gi treverket et unikt estetisk utseende som blir vakrere med tiden, heter det i pressemeldingen.

Det store vinduet lar besøkende nyte den spektakulære panoramautsikten i ro og ly for de tidvis røffe forholdene utenfor.

– Vi er veldig glade for å se at vår ambisjon om å skape et innovativt oppholdssted for fjelleventyrere nå er realisert. Hyttas unike design og egenart sklir perfekt inn i de mektige omgivelsene, mye takket være måten treverket fra Kebony lot seg kombinere med multipanel-utformingen. Vi håper at denne hytta vil fortsette å spre glede og oppmuntre flere til å oppsøke dette fantastiske fjellandskapet i fremtiden, sier James Dodson hos SPINN Arkitekter.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Faktaboks

Den Norske Turistforening (DNT) har nylig fullført den første av en serie unike dagsturhytter. Målet er å tilrettelegge for at flere kan få oppleve gleden av å gå i fjellet.

Kebony er et miljøvennlig treverk som ikke krever vedlikehold utover vanlig rengjøring. Kebony har dokumenterte gode egenskaper for en rekke forskjellige bruksområder, særlig mye brukt til terrasse og fasadekledning.

Teknologien bak Kebony® er en miljøvennlig og patentert trebehandlingsprosess utviklet i Norge. Denne prosessen forbedrer egenskapene til treet ved hjelp av en bio-basert væske. Prosessen gir treets cellestruktur en permanent endring med de ypperste egenskaper og dyp brunfarge som kan sammenlignes med eksklusive tropiske tresorter.

(Kilde: Kebony)