Du er her

Reagerer på bruk av takstoler uten CE-merke

Norske Takstolprodusenters Forening ser med undring på at offentlige og private byggherrer benytter ulovlig produserte takstoler.
Av Redaksjonen
Publisert 20.06.2018 12:48

I henhold til byggevareforordningen er det lovpålagt å CE-merke bygningsprodukter der det foreligger en harmonisert produktstandard.

For takstolproduksjon er denne standarden NS-EN 14250, noe som gjør det i strid med norsk lov å distribuere takstoler uten CE-merke. For å tilfredsstille kravene for CE-merking skal det i henhold til NS-EN 14250 utføres en tredjepartskontroll av produsentens produksjonskontroll.

Norske Takstolprodusenters Forening har som krav at medlemmene har CE-sertifikat og arbeider kontinuerlig for å produsere kvalitetsprodukter til et stadig mer krevende marked.

– Det er ansvarlig foretak som skal påse at det foreligger tilstrekkelig produktdokumentasjon før produkter bygges inn. Foreningen ser med undring på at det både i offentlig og privat regi lages plassbygde takstoler, som ikke er CE-godkjent. Spesielt beklagelig er det at det offentlige, som har tilsynsmyndighet benytter seg av slike tjenester. Det er også beklagelig at bedrifter innen byggeindustrien produserer takstoler uten CE-godkjenning. «Vi produserer til egne bygg» hevdes det, men det er jo like fullt ulovlig. Så byggherrene må se til at det benyttes takstoler med CE-stempel, som henviser til produksjonsbedriften, sier Per Skogsad i Norske Takstolprodusenters Forening i en pressemelding.

(Pressemelding)