Du er her

Rekordår for Valutec

Omsatte for 46 prosent mer i fjor enn året før.
Av Redaksjonen
Publisert 26.03.2019 06:57

Valutec omsatte i fjor for 450 millioner svenske kroner, og 75 prosent av omsetningen kom fra eksport.


Robert Larsson. (Foto: Valutec)

– Det er et langsiktig arbeid som har gitt resultat. Vi vokser både i Europa, Russland og Nord-Amerika. En årsak til veksten at TC-kanaltørkene som vi har utviklet passer sagbruk rundt om i hele verden fordi de har høy kapasitet og er fleksible, sier Valutecs daglige leder Robert Larsson i en pressemelding.

Interessen for tre vokser

Det var TC-kanaltørkene som sto for den største andelen av Valutecs omsetning i fjor, med salg til alle store sagbruksland.

– Det var et bra år for bransjen vår, og mange er optimistiske til framtida. Interessen for tre vokser også i markedene hos kundene våre, ikke minst på grunn av at det er miljøvennlig. Treverket må behandles riktig for å ha god kvalitet, og sagbrukene er bevisst på at virkestørkene spiller en viktig rolle her, sier Larsson.

Tror på økt interesse i Nord-Amerika

I 2019 ventes markedet å avta, men Valutec ser likevel fram til et godt år, delvis på grunn av en sterk eksisterende ordrereserve. I tillegg har selskapet nylig lansert kontrollsystemet Valmatics 4.0, som skaper muligheter for kvalitets- og effektivitetsgevinster gjennom automatisering av tørkeprosessen.

– Sagbrukene ønsker å effektivisere og samtidig sikre riktig kvalitet på hvert produkt. Da er det nødvendig med smart automatisering, og vi har viet store ressurser til denne utviklingen. Valmatics 4.0 gir sagbrukene den hjelp og støtte som trengs for å optimalisere tørkeprosessen, sier Larsson.

I 2019 vil Valutec blant annet bygge de første TC-kanalørkene i Nord-Amerika.

– De bygges i Maine i det nordøstlige USA, og vil være viktige for framtida, ikke minst som referanseprosjekt. Vi tror dette vil skape en ganske stor interesse på det nordamerikanske markedet, sier Robert Larsson.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her