Du er her

Södra satser på hotellvirksomhet

Tusenvis ledige enkeltrom, sørvendt og nybygd. For å øke mangfoldet i naturen plasserer Södra 5 500 biehotell i medlemmenes skoger og hager.
Av Redaksjonen
Publisert 16.04.2019 06:32

Hotellenes målgruppe er solitærbia, og Södra håper på gjester allerede i vår.

– Flere rapporter viser at antall pollinerende insekter har gått ned i løpet av 2000-tallet. Med små midler kan vi alle være proaktive og gi et positivt bidrag til nytteinsekter som solitærbia, sier Klara Joelsson, økolog hos Södra.

På Södras årsmøter i mars ble det delt ut 5 500 biehotell, og målet er å øke naturmangfoldet og antallet solitærbier, slik at pollineringen blir bedre og innhøstinga av frukt og bær øker.

Solitærbia, som er en dyktig pollinator, lever alene og bygger ikke store samfunn i kuber slik som honningbier gjør. I Sverige finnes det nesten 300 arter, hvorav 100 er rødlistet. Ved å sette opp biehotell, tilbys et sted hvor de kan legge egg.

– Bienes pollinering av avlinger og ville vekster spiller en ekstremt viktig rolle for økosystemet. Pollinerende insekter er svært viktige for både natur og mennesker, sier Klara Joelsson.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her