Du er her

Södra Wood selges til tysk selskap

Södra selger den norske virksomheten Södra Wood AS til det tyske selskapet Sörnsen Holzleisten. Overtakelsen skjer 1. februar 2018.
Av Redaksjonen
Publisert 29.11.2017 09:57

Virksomheten i Norge omfatter to produksjonsenheter som begge lager listverk og foliert mdf; en i Brumunddal og en i Engesetdal. I tillegg har Södra Wood distribusjonssentraler både i Brumunddal og i Namsos samt en markedsavdeling som holder til på Gardermoen. Totalt berøres rundt 70 medarbeidere av salget, skriver Södra Wood i en pressemelding.

– Den 1. januar i år overdro vi Södra Wood Grimslöv til Sörnsen Holzleisten, og i juni ble også datterselskapet UAB SIWood i Litauen solgt til selskapet. Nå selges den norske virksomheten til samme kjøper, sier Peter Karlsson, segmentsjef for Södra Interiör i meldingen.

– Positivt for virksomheten i Norge

Han forteller at Södra har et godt samarbeid med Sörnsen, som i dag er en av selskapets hovedleverandører.

– Overtakelsen av Södra Wood AS gir Sörnsen en større del av verdikjeden, der de med en konkurransedyktig produksjon og vår sterke salgs- og distribusjonsorganisasjon kan utvikle virksomheten i Norge på en positiv måte. Gjennom salget skapes et sterkere, mer stabilt og mer konkurransedyktig selskap, sier Karlsson.

Fortsetter som Södra Interiör

Kjøperen Sörnsen Holzleisten ble grunnlagt i 1945 og har flere enheter i Tyskland, Estland, Sverige og Litauen. Selskapet produserer et bredt utvalg av lister som leveres over hele verden, og standardsortimentet teller over 3 000 produkter i forskjellige typer tre.

– Södra Interiör er et godt innarbeidet varemerke som har stått for stabilitet og kompetanse på det skandinaviske markedet i mange år. Vi er glade for å kunne fortsette med et så anerkjent varemerke i Norge sammen med Södra som partner, sier Robert Sörnsen, administrerende direktør i Sörnsen Holzleisten.

Han påpeker at som Europas største listeprodusent får Sörnsen Holzleisten tilgang til hele verdikjeden fra produksjon til distribusjon; noe som er et tydelig signal til alle forhandlere i Norge.

– Ved hjelp av Södras utmerkede logistikksystem med distribusjonssentraler i Namsos og Brumunddal kan nye produkter enkelt innføres hos våre norske kunder, sier Sörnsen.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Nøkkelord