Du er her

Se alle filmene om Mjøstårnet

Nå lanserer Moelven den siste av seks filmer om Mjøstårnet.
Av Redaksjonen
Publisert 01.03.2019 09:08

Det startet som en vill tanke, et ønske om å vise hva som er mulig å bygge i tre. Nå har ideen blitt 85,4 meter høy, og Mjøstårnet har tatt rekorden som verdens høyeste trehus.

Moelven har fulgt byggeprosjektet tett, fra idefase, gjennom monteringen og til siste bjelke ble lagt på plass. Alt er dokumentert gjennom filmer, som er delt med hele verden.

Nå er den sjette og siste filmen lansert, og her kan du se alle filmene:

Episode 1: Tar Paris-avtalen på alvor
- Mjøstårnet setter ny standard for trebyggeri. Bygget er det nærmeste vi kommer en skyskraper i tre, sier investor og byggherre Arthur Buchardt.


Episode 2: Ingeniørkunst i verdensklasse
Under vinter-OL på Lillehammer ble Rune Abrahamsen motivert til å sette verdensrekorder med tre som byggemateriale. 24 år senere står han i spissen for trekonstruksjonen i verdens høyeste rendyrkede trehus.


Episode 3: Verdens høyeste trehus tåler brann
Mjøstårnet blir verdens høyeste trehus. Men hva om det brenner?


Episode 4: Slik monteres en verdensrekord
Verdens høyeste trehus er banebrytende på mer enn selve høyden. For når Mjøstårnet skulle bygges tok Moelven i bruk en helt ny og uprøvd monteringsteknikk.


Episode 5: Et bærekraftig pilotprosjekt
Å oppføre høye bygg i tre har store klimamessige fordeler.
- Bruk av tre i de bærende konstruksjoner kan redusere utslippene til materialproduksjon med opptil 85 prosent, sier miljørådgiver og sivilarkitekt Bård S. Solem.


Episode 6: Bærekraft
Dette er en film som egentlig ikke handler så mye om selve bygget, men om hvorfor Moelven deltar i et slikt pionerprosjekt.

(moelven.com)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her