Du er her

Skal bygge milliardprosjekt med massivtre

Bærum kommune og Veidekke har inngått avtale om å bygge Oksenøya senter på Fornebulandet. Alle byggene på det 75.000 m² store området vil bli utført med elementer i tre.
Av Redaksjonen
Publisert 18.03.2019 22:13

Oppdraget, som ble vunnet i en pris- og designkonkurranse, er verdt i overkant av 1,1 milliard kroner ekskl. mv, ifølge Veidekke. Senteret skal ha en sterk miljøprofil og skal inneholde en stor barneskole, barnehage, idrettsanlegg og et bo- og behandlingssenter. Dette skal sikre en variert ny bydel med mange bæredyktige løsninger gjennom hele området.

Utstrakt trebruk


 (Illustrasjon: Veidekke / Arkitema Architects)

Alle byggene vil bli utført med elementer i tre: Bo- og behandlingssenteret får konstruksjon av bærende massivtrevegger i kombinasjon av bindingsverksvegger, og bæresystem for barnehagen blir med bindingsverk og bjelkelag av tre.

Veidekke har utviklet konseptet sammen med Arkitema Architects, Arkitektgruppen Lille Frøen og Østengen & Bergo Landskapsarkitekter. Lille Frøen skal stå for utformingen av skolen, Østengen og Bergo har ansvaret for landskapet, mens Arkitema står for de arkitektoniske løsningene av barnehagen og bo- og behandlingssenteret.


 (Illustrasjon: Veidekke / Arkitema Architects)

En levende bydel

Oksenøya senter er tenkt som et bæredyktig område hvor fellesskap er i fokus. De ulike institusjonene vil samle flere generasjoner i området, til stor glede for store og små. Samtidig er bygningene tiltenkt flere forskjellige formål, som vil styrke samholdet og fellesskapet i området.

– Vi er veldig stolte over at vi endte med å vinne denne konkurransen. Sammen med Veidekke har vi skapt et prosjekt av høy kvalitet, som kommer til å skape en levende bydel med mange generasjoner samlet og vil innfri Bærum kommunes ambisiøse visjoner om bæredyktighet for området. Prosjektet vil sette en høy standard på Oksenøya, forteller Associated Partner og forretningsområdesjef hos Arkitema Architects, Chris Olborg.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her