Du er her

Skal forske på bruk av trefiber

Hunton vil bane vei for mer bærekraftig og smart bruk av trefiber som råvare, og ansetter en egen forsker på feltet.
Av Redaksjonen
Publisert 02.04.2019 20:05

Hunton åpnet sin nye fabrikk på Gjøvik i mars, og nå slipper de nyheten om den nyansatte forskeren på nettsidene sine:

– Med satsning på lokal verdiskapning og kortreist, bærekraftig produksjon, er det naturlig med en større satsning på forskning og utvikling, sier Thomas Løkken, Teknisk sjef hos Hunton.

Inger Gamme er derfor ansatt som ny FoU-senioringeniør. Gamme kommer fra forskningsmiljøet hos SINTEF Manufacturing. Hos Hunton vil hun være en viktig bidragsyter til eksisterende og framtidige utviklingsprosjekter for nye løsninger og bruksområder for trefiberbaserte produkter, skriver Hunton.

– I Hunton er miljøprofilen svært tydelig, hvor langsiktig tenkning for bærekraftig produktutvikling står i fokus. Å tilfredsstille dagens og morgendagens miljøkrav er både et konkurransefortrinn, samt en riktig, og ikke minst viktig, strategi. Med en rekke interessante problemstillinger å ta tak i, ser jeg frem til å arbeide for sunnere boliger for Huntons sluttbrukere, sier Inger Gamme.

Gamme har en mastergrad i prosessteknikk og PhD innen sømløse verdikjeder. I tillegg har hun lang erfaring fra ulike virksomheter, samt undervist i teknologi-, kvalitets- og prosjektledelse ved NTNU.

– Målet er å gjøre produksjonen miljøriktig i ytterligere grad, med enda mer bærekraftige prosesser. Vi skal jobbe proaktivt med spørsmål som hva det vil si å tilby et miljøvennlig produkt for kunden i framtiden, for å sikre at Hunton fortsetter å være en framtidsrettet leverandør, sier hun.

Les mer på hunton.no

Du kan lese mer om åpningen av Huntons nye fabrikk på Gjøvik i Treindustrien nummer 2/2019.
Her kan du bestille abonnement


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her