Du er her

Skogeierne har stiftet Norsk Skogkapital

Skogeierne går sammen om eierengasjement i norsk skogindustri.
Av Redaksjonen
Publisert 05.12.2017 06:02

Allskog SA, Mjøsen Skog SA, Viken Skog SA, Glommen Skog SA og AT Skog SA etablerer investeringsselskapet Norsk Skogkapital AS.

– Det sentrale for oss er å oppnå gode og framtidsrettede eierløsninger, som kan være med å utvikle skogindustrien i takt med de store mulighetene som nå åpner seg for skogsråstoffet. Alene kan ikke skogeierandelslagene makte dette løftet, men vi organiserer oss nå for å kunne finne gode eiermodeller for industrien i dialog med andre interesserte investorer, sier påtroppende styreleder i Norsk Skogkapital AS, Olav Veum, i en pressemelding.

– Det at fem skogeierandelslag samler seg om et felles investeringsselskap er en milepæl og et viktig steg for en felles og koordinert satsing for fremtiden, fremhever Veum.

Norsk Skogkapital ble stiftet den 23. november 2017 med formål om å være en felles satsning for investeringer i industri, som har norsk tømmer som innsatsfaktor, heter det i meldimgen.

Selskapet vil være et operativt investeringsselskap, som vil gjennomføre mulige investeringer på vegne av de fem eierselskapene.

Eierne bak Norsk Skogkapital ser et stort potensial innenfor norsk trebasert industri og vil fremover vurdere investeringer i alle deler av verdikjeden i eksisterende og nye virksomheter. Fortrinnsvis vil Norsk Skogkapital AS investere der man i tillegg til kapital, kan tilføre verdier, kompetanse og nettverk gjennom aktivt eierskap fra skogsiden, skriver selskapet.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her