Du er her

Standarden for trekonstruksjoner lanseres snart

Standard Norge inviterer til gratis frokostmøte 26. oktober hvor den nye standarden for trekonstruksjoner, NS 3516, blir lansert.
Av Redaksjonen
Publisert 17.10.2017 07:47

Frokostmøtet arrangeres fra klokka 08.30 til 10.00 i Standard Norges lokaler i Mustads vei 1 på Lilleaker i Oslo, og slik ser programmet ut:

0800
Frokost

0830
Velkommen

Presentasjon av standarden NS 3516 Utførelse av trekonstruksjoner
Kristine Nore, Norsk Treteknisk Institutt, arbeidsgruppeleder

Treindustrien trenger denne standarden for å konkurrere med andre materialer
Heidi Finstad, adm. direktør, Treindustrien

Hvordan NS 3516 kan bidra positivt ved utvikling av innovative løsninger
Harald Liven, prosjektleder, Moelven Limtre AS

Hvordan NS 3516 kan føre til forbedret utførelse og oppfølging
Frode Østlund, prosjekteringsleder, Tronrud Eiendom

1000
Avslutning

Arrangementet er gratis, men krever påmelding.
Les mer her


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Faktaboks

Bakgrunn for standarden:

Fram til nå har det ikke vært en egen standard for utførelse av trekonstruksjoner tilsvarende det som finnes for betong‑, stål- og aluminiumskonstruksjoner. NS 3516 vil sikre felles spilleregler og stille krav til produkter og prosesser. Standarden gir felles utførelsesgrunnlag for partene i byggesaker, noe som er viktig for kommunikasjonen og påvisning av tilstrekkelig konstruksjonssikkerhet (kontroll) i henhold til plan- og bygningsloven og prosjekteringsstandardene.

Utførelsesstandarden har som mål å sikre at antakelser i prosjekteringen blir overført til utførende og redusere behovet for detaljerte beskrivelser som kan være en kilde til byggefeil og redusert byggekvalitet. Den vil også være et hjelpemiddel for en bestiller som skal angi tekniske krav til utførelsen av byggeprosjekter. Standarden stiller krav knyttet til kvalitetsstyring og kompetanse hos personell. Den vil også være en viktig kilde ved etablering av arbeidsrutiner og ved utarbeiding av veiledningsmateriell for bruk i alle utførelsesnivåer.

(Standard Norge)