Du er her

Takstolprodusentene melder om høyt aktivitetsnivå

Det er høyt aktivitetsnivå i bransjen og Norske Takstolprodusenters Forening (NTF) har fått flere medlemmer.
Av Redaksjonen
Publisert 20.06.2018 12:45

Stadig kortere byggetid, tørre bygg og begrenset tilgang på arbeidskraft medfører økt industrialisering i byggenæringen. Samtidig er takstoler og spikerplatekonstruksjoner økonomisk effektive løsninger, skriver NTF i en pressemelding.

Jevnt produksjonsnivå

NTF har i dag 47 produksjonsbedrifter spredd over det ganske land. De siste fem årene har produksjonsvolumet vært stabilt på ca. 840.000 enhetstakstoler. Av dette utgjør gitterbjelker nesten 20.000. Bransjen forventer at gitterbjelker vil øke betydelig i årene framover.

Bransjen har en sunn økonomi og det viser seg at byggevarekjedene gjerne vil inn på eiersiden. I det siste har flere program– og spikervareleverandører meldt seg inn i foreningen.

Nordisk samarbeid

NTF har utvekslet kunnskap med blant annet den tilsvarende svenske foreningen STAK. En finsk forening er under dannelse. Når standarder etc. er under utarbeidelse, viser deg seg at en samlet nordisk opptreden er nyttig.

NTFs styre i 2018:

  • Styreleder: Jan Håkonsen (Takstolfabrikken Borkenes AS)
  • Nestleder: Marco Johansson (Jatak Alfa Tre Sør AS)
  • Kasserer: Rune Sandbakk (Pretre AS)
  • Sekretær: Tommy Nordnes (Jæren Treteknikk AS)
  • Varamedlem: Tor Raymond Bjørkli (Alta Takstoler AS)

Teknisk utvalg:

  • Håvard Thorsrud er leder i Teknisk utvalg og har med seg Bjørn Norum (PBM AS), Christoffer Aas Celementz (Optimera AS) og Kjell Arve Bjørnestad (Pretre AS).

(Pressemelding)