Du er her

Treprisen til Jarmund/Vigsnæs

Treprisen 2015 er tildelt Jarmund/Vigsnæs A/S Arkitekter MNAL. Prisutdelingen foregikk under Den 3. nasjonale konferansen for trearkitektur som ble holdt i Oslo 10. juni.
Av karljorgen.gurandsrud@mediaoslo.no
Publisert 11.06.2015 10:45

Et av prosjektene som ble nevnt i begrunnelsen for pristildelingen, var Universitetssenteret på Svalbard (UNIS). (Foto: Jarmund/Vigsnæs)

Prisen, som er en av de mest prestisjefylte arkitekturpriser i Norge, ble mottatt på vegne av vinneren av arkitektene Alessandra Kosberg og Einar Jarmund. Den ble opprettet i 1961 av Treopplysningsrådet, og forvaltes i dag av TreFokus AS.

Treprisen deles ut i samarbeid med Norske Arkitekters Landsforbund. Den er en hederspris for god trearkitektur i Norge og tildeles arkitekter som en anerkjennelse for særlige kunstneriske kvalifikasjoner og teknisk dyktighet ved riktig bruk og behandling av norsk trevirke som byggemateriale.

Treprisen legges vekt på arkitektur som i sin holdning ikke er så tidsbestemt at den står i fare for å bli uaktuell. Den konstruktive utforming må i enhver forståelse tåle tidens tann, ikke minst sett ut fra lokale og regionale forhold.

Treprisen skal være en hederspris for god trearkitektur og tildeles arkitekter som har vist innovasjon og dristighet ved siden av teknisk og arkitektonisk riktig bruk av materialet tre. Treprisen skal også vektlegge at tre brukes på en god måte i kombinasjon med andre materialer samt at miljømessige forhold blir stadig mer vesentlig.