Du er her

Tung snø skader skogen

Vinterens store snøfall har gjort skader på skogen flere steder i landet. Nå oppfordres skogeiere til å sjekke forsikringen.
Av Redaksjonen
Publisert 28.02.2018 13:03

Store snømengder kan ha gjort skade på skogen flere steder. Skog som nylig har blitt tynnet er spesielt utsatt. Det samme gjelder ungskog av gran hvor lauvtrærne ennå ikke er fjernet, skriver Mjøsen skog i en melding på sine nettsider.

Fylkesmannen i Oppland oppfordrer skogeierne til å merke seg områder der skogen har tatt skade av snøen, og ta en befaring så snart det er farbart for å se på skadeomfanget.

Ifølge Fylkesmannen kan det på skog som er skadet av snø, etter hvert bli sekundære skader hvis de skadde trær ikke blir ryddet ut av skogen. Det vil derfor være spesielt  viktig å være oppmerksom på barkebilleangrep og uttørking.

(Kilder: Fylkesmannen i Oppland og Mjøsen skog)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Nøkkelord