Du er her

Utfordrer rupanel med ergonomisk plate

Plateprodusenten Byggform ønsker å utfordre bruken av rupanel, og satser nå på økt salg av en mer ergonomisk plate i kryssfiner.
Av Redaksjonen
Publisert 05.02.2019 06:03

– Sammenlignet med rupanel er det svært tidsbesparende å bruke ErgoBoard, sier salgs- og markedssjef Lars Kvæstad i Byggform i en pressemelding.

Enklere å bære og å jobbe med

Han forklarer at ErgoBoard er en plate som tar ergonomiske hensyn.

– Størrelsen på 2400 x 300 gjør den lettere å håndtere og det er mulig for en person å bære og jobbe med platen alene, sier Kvæstad.

Byggform lanserte ErgoBoard for et år siden, og målet at platen skal være enklere og mer effektiv å bruke i oppussingsarbeid. 

Halvparten av rupanel-tidsbruken

Kvæstad presenterte ErgoBoard til Maxbos proffkunder på Arena 2019. Han la da vekt på at ErgoBoard er et tidsbesparende produkt, og mener det er den beste platen for rask rehabilitering og oppussing av små rom.

– Sammenlignet med rupanel er det tidsbesparende å bruke ErgoBoard. Dette har vi testet, der vi gjorde en rehabiliteringsjobb på 30 kvadratmeter veggareal. I testen vår tok jobben halvparten av tiden når ErgoBoard ble brukt i stedet for rupanel, forklarer Kvæstad.

– Dette skyldes at ErgoBoard er en enkel, lett og praktisk plate, og egenvekten er lav, sier han. 

Fås i åtte farger

ErgoBoard har teknisk godkjenning fra Sintef og produseres av UPM i Finland. Platen er i konstruksjonskryssfiner og er beiset i åtte ulike farger, slik at ErgoBoard også kan brukes som dekorativ veggkledning i for eksempel stuen. Platen har høy uttrekksverdi på festene og kan monteres løpende på stender, uavhengig av stenderbredde inntil CC 60. 
Siden høsten 2018 har ErgoBoard vært tilgjengelig hos Maxbo. 

– Vi ser at håndverkerne som har prøvd denne platen er veldig fornøyd, og at de etterspør den i økende grad, sier Terje Smaadahl kategorisjef for byggevarer i Maxbo. 

La tak i rekordfart

En av dem som har god erfaring med ErgoBoard er daglig leder Ola Engebretsen i Hakadal Bygg AS. Nylig la de rundt 65 kvadratmeter nytt tak på en hytte i Nordmarka.

– Det var en hytte som det var relativt vanskelig å få fraktet inn varer til, så det passet veldig bra å ha plater som ikke var så lange og store som vanlige plater, sier Engebretsen.

– I tillegg gikk det veldig raskt å sette dem opp. Vi var fire mann som til sammen brukte 2,5 time på hele taket, som jeg synes er veldig bra. Platene var lette å legge og har også en bedre bæreevne enn tilsvarende, konkurrerende produkter, sier Engebretsen.

(Pressemelding)


  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her