Du er her

Veidekkes datterselskap Arcona bygger i tre på Trikåfabriken

Fabege har gitt Veidekkes datterselskap Arcona i oppdrag å bygge om Trikåfabriken i Hammarby Sjöstad. Prosjektet består av ca. 25 000 kvadratmeter ombygging og nybygg og gjennomføres i tett samarbeid med kunden. Kontraktsummen er på 350 millioner svenske kroner.
Av Redaksjonen
Publisert 08.11.2017 08:51

Trikåfabriken består av fire hus med ulik alder, det eldste fra 1928. De eksisterende husene vil både bygges om og bygges på. Det nye påbygget på. 5 200 kvadratmeter får solid reisverk av krysslaminert tre og limtredragere, og tilbyggenes fasade blir i cortenstål. Eiendommen får åpne kontorlokaler og en romslig takterrasse med storslått utsikt over Södermalm og Hammarby Sjöstad, skriver Veidekke i en pressemelding.

– Vi har god erfaring fra tidligere samarbeid med Arcona, for eksempel fra da vi sammen bygde Sveriges første vinhotell, The Winery Hotel. Nå gleder vi oss til å sammen utvikle Trikåfabriken videre gjennom et påbygg av tre, et materiale som får en stadig viktigere plass i byutviklingen på grunn av fornyelsesevnen og evnen til å binde opp karbondioksid, sier Klas Holmgren, leder for prosjekt og foredling hos Fabege i meldimgen.

Arcona er totalentreprenør og Tengbom arkitekter har tegnet prosjektet, som skal være innflyttingsklart i april 2019. Fabege har inngått en avtale med Naturvårdsverket som leietaker i en stor del av Trikåfabriken.

Les mer på Veidekkes nettsider


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Nøkkelord