Du er her

Verdens høyeste trehus holdes sammen av WT-T-skruer

Leveringskapasitet og kvalitet var avgjørende faktorer da Moelven Limtre AS og Ringsaker Takelementer AS skulle velge festemateriell for sammenføyning av bjelkelagene i Mjøstårnet. Valget falt på den velkjente WT-T-skruen fra SFS.
Av Redaksjonen
Publisert 18.10.2017 13:10

Mjøstårnet, som bygges i Brumunddal, vil bli verdens høyeste trehus. 80 meter, 18 etasjer og et areal på ca. 15 000 kvadratmeter er noen av de imponerende tallene i prosjektet, som skal stå ferdig våren 2019. Da skal huset inneholde alt fra leiligheter og kontorer til hotell og restaurant, i tillegg til andre fellesarealer.

85 000 skruer


Skrue av typen WT-T Smart Bite 1. Den patenterte borspissen gjør at skruen biter i treet direkte og muliggjør en rask, enkel inn skruing med lavt vridningsmoment, også i vinkler under 90 grader. Andre fordeler med den innovative spissen er at faren for sprekker i endetre blir minimal, ifølge SFS. (Illustrasjon: SFS)

Over 85 000 WT-T-skruer 6,5 med lengder på 160, 190 og 220 mm brukes i bygningen til å føye sammen bjelkelagselementene, som er bygd opp av Kerto og limtre. Hovedkonstruksjonen i Mjøstårnet er basert på limtre.

Fredrik Malmberg, varemerke- og markedssjef hos SFS, sier i en pressemelding at Mjøstårnet er et stort og spennende prosjekt for alle involverte.

– Vi er selvsagt svært stolte over at Moelven valgte å samarbeide med oss på dette unike prosjektet. For å kunne bygge egnede bolig- og kontormiljøer for kommende generasjoner, må vi tenke nytt for å bygge innovative bygninger som tilfredsstiller disse behovene med minst mulig innvirkning på miljøet. Det er fantastisk at SFS også kan være med å bidra til dette, sier han i meldingen.

Viktig sikkerhetskomponent

WT-T-skruen tilfredsstiller de strenge kravene som ETA (europeisk teknisk godkjenning) stiller, og konstruksjonen er optimalisert for å kunne håndtere trykk-, strekk- og tverrbelastninger. WT-T-skruen vil bli en viktig sikkerhetskomponent i konstruksjonen av Mjøstårnet.

– Det er viktig at vi ikke bare bygger raskt og effektivt, men også med varme, omtanke og respekt for de som skal bo der og som kommer etter oss. Mjøstårnet viser virkelig at det er mulig, sier Fredrik Malmberg. Vi må ikke slurve med det vi overlater til neste generasjon, sier Malmberg,.

Moelven Limtre AS blir totalunderentreprenør for Mjøstårnet. De skal levere limtre, Kerto- og massivtrekonstruksjoner til prosjektet. Ringsaker Takelementer AS monterer treelementene for Moelven Limtre AS.

(Pressemelding)


Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Faktaboks

SFS intec AS er et heleid datterselskap av SFS Holding AG i Sveits
SFS har siden oppstarten i Norge i 1982 vært etablert på Lørenskog nord for Oslo og har pr. i dag 10 ansatte. Totalt på verdensbasis har selskapet ca 7000 ansatte og utvikler, produserer og leverer produkter innen bygg, elektro, bil og flyindustrien.  SFS har også et lite avdelingskontor i Trondheim
I Norge er hovedmarkedet innen ulike bygg segmenter som tak, fasade og trekonstruksjoner.